Változik a viadal: Részek Diadala

A 7 városrész idén is saját zászlói alatt jelenik meg, mint korábban. A szerző felvétele
A 7 városrész idén is saját zászlói alatt jelenik meg, mint korábban. A szerző felvétele
A hét végén rendezik meg Érmihályfalván az ötödik városrészek közötti találkozót, melynek nevét “viadalról” megváltoztatták “diadalra”. Egyéb változás is van.

Kedden délután tartottak megbeszélést a szervezők és a városrészek csapatainak képviselői, melyen több változásról is beszámoltak. Ezeket azért látták szükségesnek, mert bár sokak szerint (nem csak helyben, de megyeszerte is) a Részek Viadala az utóbbi évek egyik legjobb kezdeményezése volt a falunapok és fesztiválok dömpingjében, különösen az utóbbi év városrészek közötti, szórakoztatónak és csapatépítőnek szánt versengése sok vitát, elégedetlenséget szült. A találkozón Nyakó József polgármester elmondta: a “viadal” azért lett “diadal”, hogy ezzel is hangsúlyozzák, nincs szó már versengésről, mert bár lesz 8 próbatétel, azok sem tematikához, sem az abban résztvevők korához nem kötöttek, így nem lesznek győztesek, sem vesztesek. Leginkább a spontaneitásra, a csapattagok helyzetfelismerési, feladatmegoldási képességére alapoznak, éppen ezért azt sem mondták el, mi lesz az a 8 feladat, de alkalom nyílik például helyben kitalált, kihívásos alapon zajló párbajokra.

Szórakozás lesz

Amit tudni lehet, hogy minden csapat fog főzni egy kolbászos-paszulyos ételt, amihez megkapják a hozzávalókat, ezen felül persze mindenki főzhet magának, mint eddig, amit akar, de büfés vásárlásra/fogyasztásra is lehetőség lesz. Fellépési lehetőséget kapnak a helyi Fürge Lábak és Apró Lábak néptánccsoportok, a Silver Wings Egyesület modern táncosai és a Playtime együttes, az esti buli 23 óráig tart majd. “Nincs verseny, baráti vetélkedés, szórakozás lesz”, fogalmazott a polgármester. A lényeg tehát: előre készülni semmivel senkinek nem kell (a szervezőket leszámítva persze), a csapatoknak csupán részt kell venni a vasárnap reggel kezdődő eseményen a Gödör rendezvényház udvarán.

Rencz Csaba