ERDON Helyi hírek

2010.07.22. 07:51

Túrterebesen gyenge a búzatermés, a kukoricában bizakodnak az emberek

<p>Szatmár megye - Túrterebes községben emberemlékezet óta nem láttak még ilyen gyenge és rossz minőségű búzatermést, mint az idén – nyilatkozta Gyákon Viktor, a település alpolgármestere.</p>

Mint elmondta, az idei nagy mennyiségű csapadék miatt egyrészt jóval kevesebb volt a hektáronkénti átlaghozam, mint a korábbi években, másrészt pedig a fuzárium alaposan megbetegítette az őszi búza tekintélyes részét. „A gazdák ebben az évben még annak is örültek, ha 2-2,5 tonna búza kijött hektáronként” - panaszolta Gyákon hozzátéve, hogy a learatott őszi búza egyáltalán nem alkalmas kenyérhez való lisztnek, kizárólag takarmányozás céljára. A kukorica viszont reménységre ad okot a község gazdáinak, ugyanis az idén jó termés mutatkozik. A termelők csupán a kánikulát követő jégveréstől tartanak, amit ha megúsznak, akkor a több ezer hektár területen termesztett kukoricában lelhetik meg örömüket a község gazdái.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!