Változatos programokkal

Változatos programokkal
Nagykároly – Szombaton került sor a VII. Nagykárolyi Táncháztalálkozóra. A Rekettye Kulturális Egyesület által szervezett programok tartalmas kikapcsolódást ígértek minden generáció számára.

A nagykárolyi Rekettye Kulturális Egyesület évente több színvonalas programmal is bizonyítja, hogy helye van a város kulturális életében. A szombaton megrendezett találkozó iránt tanusított érdeklődés is ékes bizonyítéka volt ennek.

Az egyesület által szervezett programok minden generációhoz szólnak. A VII. Nagykárolyi Táncháztalálkozón délelőtt a gyermekeké volt a főszerep. 10–12 óra között kézművesfoglalkozással várták a gyerekeket a rekettyések. A csuhézás, bogozás, batikolás  csak néhány volt a programok sorában. A Szent László Közösségi Ház termében zsibongó gyereksereg otthon, a konyhában megtalálható hozzávalók felhasználásával készített szép tárgyakat, kiegészítőket, képeslapokat. Az óvodáskorú gyermekeket a rekettyések tanították és segítettek nekik a ragasztgatásban. A magyarországi Budakesziről is érkezett egy tánccsoport, melynek tagjai azért jöttek, hogy a kézművesfoglalkozásokon is részt vegyenek.

Verbunkverseny

Délután 3 órától ugyancsak a Közösségi Házban folytatódtak a programok. A verbunkversenyre 16–an neveztek be, két kategóriában. A versenyzők között nagykárolyi, kolozsvári, szatmárnémeti és magyarországi tagok is voltak. A verbunkversennyel a szatmári táncok népszerüsítését tűzték ki célul a szervezők. A zsűrit Tóth Béla– a mátészalkai Szatmár táncegyüttes vezetője, Babinecz Sándor – a szatmári táncok elismert oktatója, Mátéfy Csaba néptáncoktató alkotta.

Verbunkverseny eredményei: Felnőtt kategóriában: Megosztott első díj – Tóth Tibor, Szarvas Károly, II. díj Nyíri Gábor, III. díj Varga Norbert. 12–18 éves korosztály: I. díj Bede Domokos, II. díj Barabás András, III. díj Kopjova Zsolt. Különdíjak: Mayer Péter és Székely István. Minden résztvevő emlékérmet és oklevelet vehetett át.

A nap 6 órától egy különleges koncerttel folytatódott, majd a hagyományos táncházzal ért véget, melyen a szamosújvári Sóvirág, és a kolozsvári Cikasz népi zenekar húzta a talpalávalót.