ERDON Helyi hírek

2008.12.17. 17:47

Decembertől: Ifj. Czine Tibor és Szabolcs Alapítvány

<p>Szatmárnlmeti - Ezentúl kizárólag a Kölcsey Ferenc Főgimnázium tehetséges diákjainak nyújt támogatást az Ifj. Czine Tibor és Szabolcs Alapítvány. A szülők az alapítványon keresztül is emlékeznek fiaikra.</p>

Az Ifj. Czine Tibor Alapítványt 1994-ben hozták létre, ám idén decembertől átalakult és Ifj. Czine Tibor és Szabolcs alapítvánnyá. A Czine Emese és Tibor által szerkesztőségünkhöz eljuttatott levélben az alapítvány eddigi tevékenyséről és a jövőbeni tervekről is szó esik. Az alapítványt az 1994-ben tragikus hirtelenséggel elhunyt fiúk emlékére hozták létre, és annak ellenére, hogy viszonylag keveset lehet róla hallani az utóbbi években, nem szűnt meg a tevékenységük. Szerény körülmények és anyagi lehetőségek között folyamatosan igyekeztek támogatást nyújtani tehetséges, de szűkös anyagi körülmények között élő diákoknak.

Továbbra is segítenek

Ösztöndíjakat adtak át a félévi tanulmányi eredmények alapján, jól tanuló, de szerény anyagi helyzetű középiskolásoknak a Kölcsey Ferenc Főgimnázium és a Református Gimnázium keretén belül. Félévenként és iskolánként 3-3 tanulót tudtak támogatni ösztöndíjjal és ballagási ajándékkal. Az azóta eltelt időben 124 ösztöndíjat adtak át, és 12 éve ballagási ajándékokkal támogatják elhunyt fiúk emlékére a tehetséges fiatalokat. Ez év júniusában a szülőknek újabb tragédiát kellett átélniük. Tragikus hirtelenséggel veszítették el kisebbik fiúkat, Szabolcsot, aki az alapítvány egyik alapítója volt. Ez az esemény indokolja, hogy átnevezték az alapítványt, és ezentúl csak a Kölcsey Ferenc Főgimnázium diákjainak ítélik oda a támogatást, mivel mindkét fiúk ebben az iskolában érettségizett.

Az átnevezett alapítvány megkapta a további működéshez szükséges összes hivatalos engedélyt. A díjazottak számát nem kívánják növelni, de a támogatás mértékét igen. Ennek biztosítására nagy mértékben megemelték az alapítvány kamatozó alaptőkéjét. Az alapítvány tevékenységéről, az ösztöndíjak igénylési módjáról az érdekelteket időben tájékoztatják majd. A szülők az alapítványon keresztül segíteni kívánnak a tehetséges, jól tanuló diákok előmenetelében, és ezzel együtt emlékeznek tragikus hirtelenséggel elhunyt, imádott gyermekeikre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!