FRISSÍTETT: A rendőrség szerint egy közismert feltaláló okozta a szászrégeni lakástüzet, miután megölte volt feleségét

Akt.:
Illusztráció
Illusztráció
Valószínű, hogy gyilkosság nyomait akarták eltűntetni a csütörtök esti szászrégeni lakástűzzel, amelyben egy 60 éves nő meghalt és egy 80 éves nő súlyos sérüléseket szenvedett – állítják ügyészségi források.

FRISSÍTÉS: A rendőrség szerint egy közismert feltaláló okozta a csütörtök esti szászrégeni lakástüzet. Előbb megölte a feleségét, és a tűzzel kísérelte meg eltüntetni a gyilkosság nyomait. A tűzben az asszony édesanyja is megsérült, kórházba szállították, de nem tudták megmenteni az életét, pénteken ő is meghalt.
Az 53 éves, szászrégeni férfit – aki ismert feltaláló – őrizetbe vették, és gyilkosság, gyilkossági kísérlet, illetve rongálás miatt indítottak eljárást ellene.

A nyomozó hatóságok szerint a férfi csütörtök este erőszakkal behatolt a tömbházlakásba, amelyben volt felesége és annak mozgásképtelen édesanyja élt, több késszúrással végzett egykori élettársával, majd mindkét nőre benzint öntött és felgyújtotta őket. Ugyanazon források szerint tettének indítéka, hogy az asszony benyújtotta a válókeresetet, és csütörtökön mondták ki a válást.

A volt feleségre holtan találtak rá a tűzoltók a lángoló lakásban, a nő édesanyját pedig súlyos égési sérülésekkel szállították kórházba. A Maros megyei törvényszéki ügyészség sajtószóvivője, Gheorghe Costea pénteken azt nyilatkozta, hogy utóbbi is belehalt a sérülésekbe. Esetében nem erősítették meg, hogy késszúrás nyomait találták volna rajta.

A Maros Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség csütörtökön közölte, hogy valószínűleg szándékos gyújtogatás áldozatává vált egy nő Szászrégenben, egy másik nő pedig égési sérüléseket és füstmérgezést szenvedett.

A lángok egy szászrégeni lakásban csaptak fel, a tüzet a helyszínre kiszálló nyomozók gyanúja szerint szándékosan okozta egy férfi – közölte Ramona Varodi, a Maros Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az AGERPRES hírügynökséggel.

www.agerpres.ro

Címkék: ,