Vallásoktatás Romániában

Vallásoktatás Romániában
Szatmár megye – Az általános iskolák V.–VIII. osztályos diákjai számára és a középiskolás tanulóknak (IX.–XII.) kötelező a vallásoktatás, tudtuk meg Brumboiu Mariana szóvívőtől.

Romániában jelen pillanatban az általános iskolák V.–VIII. osztályos diákjai számára és a gimnáziumokban tanulóknak kötelező a vallásoktatás, tudtuk meg a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség sajtószóvívőjétől, Brumboiu Marianától. Abban az esetben, ha a gyermek szülei/gyámja úgy dönt, hogy a gyermekét nem engedi a vallásórán résztvenni, akkor ezt a szándékát jeleznie kell az iskola titkárságán. Ezt követően a szülő/gyám ezt a szándékát megfogalmazza egy kérvényben. Abban az esetben ha a kérelem elbírálása után az illetékesek jóváhagyják a kérelmet, a tanuló mentesítve lesz a vallásórákon való részvétel alól.

De azt fontosnak tartotta kihangsúlyozni a szóvívő, hogy ez nem azt jelenti, hogy lyukasórája lesz a gyermeknek. Egy másik tantárgyat tanul majd a gyermek, egy példával illusztrálva vallástörténelmi oktatásban részesül majd. Ebben az esetben ugyanúgy  osztályozzák tanulmányi eredményét a diáknak, mint a többi osztálytársát. A megyei tanfelügyelőségtől származó adatok szerint Szatmár megyében a 2007/2008–es tanévben 340 vallástanár tanít. Olyan vallásoktatók is vannak, akik egy iskolában tanítanak, de olyanok is vannak, akik több iskolában kell tanítsanak azért, hogy teljes állást tudjanak betölteni.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .