Vállalkozók őszi tervei

Ioan Lucian egyesületi elnök
Ioan Lucian egyesületi elnök
Nagyvárad- A napokban sajtótájékoztatót tartottak a Bihar Megyei Vállalkozók Egyesületének Sas-palotabeli székhelyén, melynek témái azok a rendezvények voltak, amiket az év végéig szervezni fognak.

 

Többek közt elhangzott, hogy folytatódik az Észak-alföldi Termál Klaszter Egyesülettel, mint vezető partnerrel közösen gyakorlatba ültetett Clusterhood-projekt, a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program finanszírozásával. Mindez azt feltételezi, hogy küldöttségek látogatnak egymás országaiba azzal a céllal, hogy megtapasztalják a klasztertag szállodák hogyan működnek és milyen infrastrukturális felszereltséggel rendelkeznek, hogy aztán a látottakat hasznosítsák a harmadik piacokon nyújtott szolgáltatásaik révén.

Az elkövetkezendő időszakban ugyanakkor az egyesület lehetőséget nyújt a Nagyváradi Egyetem és a Partiumi Keresztény Egyetem hallgatóinak arra, hogy nála, illetve a tagcégeknél végezzék gyakorlati tanulmányaikat, október 1-15. között pedig a Kereskedelmi és Iparkamara, a Kis-és Középvállalkozások Helyi Tanácsának, valamint a Confindustria irányítóival közösen megbeszéléseket folytatnak a főbb települési és megyei önkormányzati vezetőivel arról, hogy mikor konkretizálódnak majd választási ígéreteik. November 9. és december 8. között a képviselő- és szenátorjelöltekkel találkoznak, és a bihari top márkanevek gálaestje is tervbe van véve.

Ciucur Losonczi Antonius

Címkék: