Vállalkozói találkozó Bihardiószegen.

Volt érdeklődés a vállalkozókat érintő témák iránt
Volt érdeklődés a vállalkozókat érintő témák iránt
Bihar megye – Mintegy 25 vállalkozó, és a jövőben vállalkozni szándékozó fiatal vett részt azon a találkozón, melyet a napokban tartottak meg Bihardiószegen.

 

 

A megjelenteket Mados Attila vállalkozó, az RMDSZ körzeti elnöke köszöntötte, majd a kis- és közepes vállalkozásokért felelős ügynökség Bihar megyei tanácsosa, Cristian Raţiu egy érdekes, és hasznos gyakorlati tudnivalókkal kiegészített bemutató keretében ismertette a Kogălniceanu-programot. Tekintettel a megjelent fiatalokra, bemutatta azt a fiatal vállalkozókat segítő programot is, melyben 10 ezer eurós támogatásban részesülhetnek, illetve lehetőségük van hitel felvételére. Az elhangzottak nyomán úgy tűnt már a helyszínen, hogy akár több fiatal is vállalkozásba fog, látva a lehetőségeket.

 

Összefognak a vállalkozók

 

A már működő vállalkozások számára a kereskedelmi tevékenység modernizálására lesz pályázati kiírás a jövőben, eszközök vásárlására, a hatékonyság növelésére, a tevékenységi kör kiterjesztésére. A pályázati lehetőségek ismertetése után az egyik bank munkatársa ismertette az intézete által nyújtott azon hitelezési lehetőségeket, melyeket kifejezetten a korábban bemutatott programok finanszírozására hoztak létre. A találkozót annak befejezése után az azon résztvevők hiánypótlónak nevezték, a folytatás mellett tették le a voksot, ugyanakkor elhatározták, hogy megalakítják Bihardiószegen a vállalkozók klubját. A tömörülésnek hivatalosan egyesületi formát adnak, a részletekről a kezdeményezők tájékoztatni fogják az érdeklődőket.