Választókerületek

Kovászna megye – A háromszéki román politikai pártok által javasolt egyéni választókerületeket fogadta el a parlament szakbizottsága. A román politikai alakulatok a hagyományos történelmi székek alapján rajzolták meg a parlamenti mandátumok térképét.

Ez szerint négy részre osztották a megyét: Sepsiszentgyörgy külön körzetként szerepel, Erdővidékhez csatolták a sepsiszéki falvakat. Külön körzetet alkot Kézdiszék, de a Bodzavidék már Orbaiszékkel együtt szerepel.
Az RMDSZ vezetők szerint ez azért nem kedvező a magyarság számára, mert a négyből egyben, a Bodzavidék-Orbaiszék kerületben a román lakosság van többségben.
A megyei RMDSZ vezetők szerint máshol sem feltétlenül biztos a befutó hely, hiszen a 75 százalékban magyar lakosságú Sepsiszentgyörgyön egy esetleg induló MPP-s jelölt elviheti a szavazatok többségét.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .