Választás Nagyszalontán

Választás Nagyszalontán
Rendben lezajlott a hajdúvárosban az államelnök választás november 2-i első fordulója. A választáson tizennégy jelölt, köztük két magyar közül választhattak a szavazói jogukkal élő polgárok.

A választásnak az égiek is kedveztek, ugyanis szép, napos időben járulhattak az urnákhoz mindazok, akik részt kívántak venni az államfőválasztáson.
A szavazókerületekben fennakadás nélkül zajlott a szavazás, azonban fontos változás volt, hogy az előző évektől eltérően idén egy új szavazókerületben voksolhattak mindazok, akik eddig a Bocskai utcai óvodában szavaztak. A változás oka, hogy az épületet lebontották, ezért most a Calvin utca sarkán található földszintes állami magyar iskolában élhettek állampolgári jogukkal a szavazók.
A helyszín megváltozása nem okozott semmilyen problémát, a szavazók zökkenőmentesen adhatták le voksaikat az új szavazókerületben.
A 16 órakor felmért eredmények alapján a hajdúvárosban késő délutánig a 16.325 szavazásra jogosult polgár közül 4.971-en vettek részt a választáson, azaz a szavazóképesek 30,5%-a adta le a voksát.