Választanak – szavaznak a sportolók (is)!

Jenei Imre, labdarúgó szakember: – Nem múlik semmi a népszavazáson, esetleg majd a kisebb pártok nem kerülnek be a parlamentbe. Az EP- választásra pedig össze kellene állni, mert csak együtt erõs az erdélyi magyar.

Ionel Bungau, a Bihar megyei Sportigazgatóság vezetője: – Szükségesnek tartom a név szerinti választás bevezetését. Remélem, az EP-be hozzáértését és képességeit eddig is bizonyító személyek kerülnek be, akár Biharból is.

Vancea Pál, karate edző: – A referendumot illet[en nem tudok válaszolni, én egy nagyon apolitikus alkat vagyok. Az európai parlamentben szerintem feltétlenül legyenek erdélyi magyarok, személyükről döntsenek a választók.

Veres Attila kosárlabdázó, edző: – Kár népszavazás útján eldönteni a későbbi parlamenti részvételt. Azt hiszem lesznek majd szavahihető képviselői Brüsszelben az erdélyi magyarság érdekeinek, mivel nagyon megérdemlik.

Gheorghe Silaghi labdarúgó edző: – Referendum ide vagy oda, nem hiszem, hogy valami változást hoz. Másrészt szeretném, ha az európai parlamentbe sportot szerető és azt komolyan támogatni szándékozó személyek kerülnének.