Vakációs bibliahét Pettyénben

Vakációs bibliahét Pettyénben
Szatmár megye — A Pettyéni Református Egyházközségben július 23. és 26. között vakációs bibliahetet tartanak, tudtuk meg Genda Árpád Szabolcs lelkipásztortól.

A Pettyéni Református Egyházközségben július 23. és 26. között vakációs bibliahetet tartanak, tudtuk meg Genda Árpád Szabolcs lelkipásztortól. Az idei gyermek bibliahét anyagát a romániai KOEN (Keresztyén Oktatásért és Erkölcsi Nevelésért) Alapítvány munkatársai dolgozták ki. Pettyénben a foglalkozások délelőtt tíz órakor kezdődnek a felújított közösségi házban. Az idei év témája a Végtelen utazás címet viseli, és Saul megtérését illetve Pál apostol életútját követi nyomon öt témában: Útkeresés, Veszélyes útszakasz, Úti élmények, Elterelt útszakasz és a bibliahét utolsó témája a Végtelen utazás, tanítványságunk titka.

Több napon át
A jelenlévők köszöntése után a nap témája kerül feldolgozásra, melyet vallástanártól illetve lelkipásztortól hallgathatnak meg a gyermekek és a fiatalok. A téma feldolgozása után a bibliahét résztvevői alkalomhoz illő énekeket tanulnak. A csoportvezetők az alapítvány által rendelkezésükre bocsátott vezetők kézikönyvéből válogattják az énekeket, de a gyermekek által ismert és kedvelt dallamok is felcsendülnek a hét folyamán. Az evangelizációs programok záróakkordjaként a gyermekek szüleik, nagyszüleik és kedves ismerőseik előtt mutatják be a hét folyamán tanultakat.