Vagyont és életeket mentettek

Bihar megye – A tűzoltóknak 5 riasztásuk volt három nap alatt, Nagyváradon, Felkéren és Anton fékeztek meg tüzeket. Áldozatok sehol nem voltak.

Pénteken kora reggel egy nem megfelelően leszigetelt kémény okozott bajt egy felkéri lakásban, mire a lánglovagok végeztek az oltással, 5 négyzetméteren égett le a kamra teteje. A kár értékét 200 lejre becsülték. Ugyanaznap kicsit később, valamivel 9 óra után egy váradi, Kolozsvári úti házhoz kaptak riasztást a tűzoltók, s a polgári védelmis tűzszerész szakértőket is magukkal vitték, mert az egyik ház kertjében a 2. világháborúból maradt lövedéket ásott ki a tulaj. Biztonságban elszállították a municiót. Este kilenc óra tájban Anton vízzel és habbal lakástüzet kellett oltaniuk a Crisana tűzoltóalakulat ügyeleteseinek, ugyanis egy felügyelet nélkül hagyott hőforrás miatt kigyulladt egy ház. Két szoba bútorzata, három szoba és az előszoba festése ment tönkre, a kár öszértékét 8 ezer lejre becsülték. Később 23 óra tájban az 1-es országúton, Fugyivásárhelynél kigyulladt egy személygépkocsi rövidzárlat miatt. Még időben eloltották, csak a motorházban lévő műanyag alkatrészek, a motorháztető és az akkumulátor égett meg. A kárt 1600 lejre becsülték. Szombaton délelőtt a váradi Meiului utcában egy közterületen 6 használt gumi égett el, mire az ott keletkezett tüzet megfékezték és eloltották a tűzoltók.

Bevetésen a SMURD

A nagyváradi Crisana sürgősségi felügyelet sajtóközleménye szerint a gyorsmentők (SMURD) összesen 21 orvosi sürgősségi esetben kaptak riasztást az elmúlt hétvégén. Ugyancsak péntektől vasárnapig 5 közlekedési balesetnél is ők látták el s vitték kórházba esetenként a sérülteket. A szalontai gyorsmentők 2-2 orvosi illetve közúti esethez kaptak riasztást ugyanabban az időszakban, míg a székelyhídi SMURD-osok egy balesetnél mentettek.