Vágják a tűzifát

1Hozzászólás
Vágják a tűzifát
Napi 30 m³ tűzifát termelnek ki az érmihályfalvi önkormányzat erdejében. Rövidesen újabb parcellát nyitnak meg.


Beszámoltunk róla, hogy az érmihályfalvi önkormányzat januári ülésén hagyta jóvá a tűzifa erdészet által javasolt 200 lej/m³ árát. A városháza titkárságán hosszú lista készült már az igénylőkről, ám adminisztratív akadályok miatt hetekig állt a kitermelés. Az elmúlt pénteken újrakezdődhetett a favágás a helyhatóság erdejében. A helyszínen, a helyiek által Recsegének nevezett részen járva Simon János erdésztől megtudtuk: pénteken láthattak munkához és kedden délig 106 m³-t termeltek ki az abban az erdőrészben rendelkezésre álló 470-ből, napi 30m³-rel számolnak.

Engedélyeztetés

Az erdészeti hivatal két láncfűrészest biztosít a munkához, egy-egy erdész pedig a mérést illetve a szállítólevelek kitöltését végzi. A napokban elindítják az engedélyeztetést egy újabb, ugyancsak a Recsegében lévő parcella kitermelésére, melyben további 400 m³ tűzifa vár kivágásra.

Rencz Csaba1Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter