Vádat emeletek a feldarabolt litván nő feltételezett gyilkosai ellen

A brit rendőrség hétfőn vádat emelt két litván férfi ellen egy nő meggyilkolásával kapcsolatban, akinek levágott fejét két kislány találta meg egy skót tengerparton. A 19 és 40 éves férfiakat pénteken vette őrizetbe a rendőrség.

A 35 éves áldozat, a szintén litván Jolanta Bledaite műanyagzacskóba rakott fejét kedden találta meg két kislány a skóciai Arbroath város közelében a tengerparton. A kiérkező rendőrök később megtalálták az áldozat egyik karját is néhány méterrel arrébb. Szombaton a rendőrség búvárai egy testrészekkel teli bőröndre bukkantak a város kikötőjében. A gyanú szerint a litván nő holttestének darabjait találták meg, de ezt egyelőre még nem erősítették meg.

A nő 18 hónapja élt Nagy-Britanniában alkalmi munkákból. Brechiben, ahol lakott, közép-és kelet-európai vendégmunkások százai, főleg lengyelek telepedtek meg. Tavaly már több ezren laktak a környéken. A legtöbb helybeli elfogadta az új helyzetet, sokan azonban nyíltan hangot adnak ellenérzéseiknek, sőt gyűlöletüknek. Az egyik skót helybéli azt mondta a gyilkossággal kapcsolatban, hogy “sohasem kellett volna beengedni ezeket”.