Évad előtt az Arcadiában

Évad előtt az Arcadiában
Nagyvárad – Szeptember 3-án kezdődik az idei évad a nagyváradi Arcadia Gyermek- és Ifjúsági Színházban. Ebből az alkalomból Marius Aron főigazgató ismertette a két tagozat terveit.

Egy nagyon jó évadot zártak az Arcadia Gyermek- és Ifjúsági Színházban – mondotta Marius Aron főigazgató. A magyar tagozat egy szenzációs darabbal zárta az évadot, a Rómeó és Juliával, amelyet Tóth Tünde, a Szigligeti Társulat tagja rendezett. A magyar tagozat ezzel a darabban kezdi majd a 2007–2008-as évadot, mivel csak igen keveset tudták eddig játszani. Szpetember 3-án kezdődik az évad, az előadások szeptember 9-től kezdődnek. Az iskolakezdést követően a már megszokott ütemben hetente minden nap lesznek majd előadások.

Idei bemutatók

Ezen a nyáron a magyar tagozat részt vett az esztergomi alkotótáborban, ahogy az utóbbi években már megszokhattuk. Júniusban a Rómeó és Júlia és a Kinizsi Pál darabokkal részt vettek a kisvárdai színházi fesztiválon. Az utóbbi is egy sikeres előadás volt, amelyet a debreceni Dió Zoltán állított színre.

A román tagozat szeptember 3-án, hétfőn kezdi a próbákat egy Kipling adaptációval Noaptea cea mai lunga címmel, a brailai Mihai Paun rendezésében.

A magyar tagozat a János Vitézt prábálja a budapesti Urbán Gyula rendezésében, míg a román tagozat az Aventurile lui Tomi darabot készíti elő Seres Lajos rendezésében, de ő írta a szöveget is. Marius Aron szeretné ha Urbán Gyula 2008-ban a román tagozaton is rendezne.

Egyéb rendezvények

Egyéb rendezvényeket is szeretne a főigazgató. Például Az Arcadia Színház konferenciái címmel, amelynek keretében a kulturális élet érdekes személyiségeit akarja havonta két alkalommal meghívni ezekre a rendezvényekre. Multimédiás elelőadásokra is gondol az igazgató, ígérte van arra, hogy kapnak pénzt lézeres vetítőre. Az idén is részt vesznek a Nagyváradi Ősz rendezvényen, előadásokat tartanak a Gyermekvárosban is, megtarták az Arcadia Színház hetét is. Nem marad el a gyermeknek szánt rajzverseny a Kis Picasso, könyvbemutatóknak, képzőművészeti kiállításoknak és egyéb rendezvényeknek is helyt adnak majd. Ahogy Marius Aron egykoron mondta: kulturás központot szeretnének itt háromtól kilencvenkilenc éveseknek…

Péter I. Zoltán