Év végéig nem módosítják a villamosenergia árát

Év végéig nem módosítják a villamosenergia árát
Románia – Az Országos Energetikai Hatóság (ANRE) közleménye szerint ez év végéig nem növelik sem a villamos- sem a hőenergia árát.

Az energiahordozók árának növekedését kiegyenlítette a Nucleoelectrica II. blokkjának működése és a folyók vízállásnak növekdése június-júliusban, tűnik ki az Energetikai Hatóság közleményéből. A hőenergia árának emelése sem indokolt, áll az említett közleményben.
A Mediafax hírügynökség információi szerint viszont október elsejétől mégis csak lehetséges egy enyhe áremelés a villamosenergia esetében.
A villamosenergia ára ez év első felében minden fogysztói kategória számára emelkedett: a lakossági fogyasztóknak kilówattóránként 0,1917 lejre az év eleji 0,1825 lejről. Másrést viszont az Energetikai Hatóság pénteken bejelentette, hogy a lakossági fogyasztásra szánt földgáz ára is emelkedik 3,7 százalékkal október elésejétől. Június végén még azt mondták, hogy a háztartási gáz és a villamosenergia ára nem fog módosulni a harmadik negyedévben, de növekededhet a negyedikben.