V. Popa: A tudás létfontosságú a mai ember szempontjából

Valentin Popa oktatási miniszter
Valentin Popa oktatási miniszter
A tudás létfontosságú a mai ember szempontjából – nyilatkozta Valentin Popa oktatási miniszter a tanévnyitó alkalmából küldött üzenetében.


‘Ma 124 olyan oktató is elkezdi a tanévet, akik színtízessel nyerték el végleges katedrájukat. Köszönetet szeretnék mondani nekik, és a többi tízes tanárnak azért az erőfeszítésért, amit egy hatékony tanügyi rendszer kialakításáért tesznek’ – mondta a Valentin Popa.

A tárcavezető utalt azokra az intézkedésekre, amiket a minisztérium foganatosított az utóbbi időben a tanügyi rendszer javításáért. Ezek közé sorolta, hogy az 1-4. osztályos tanulók új tankönyveket kaptak, hogy emelkedett a pedagógusok bére és nőtt a líceumi oktatás befejezését támogató ösztöndíj összege.

Elmondta: a kormány a közeljövőben megemeli a szakoktatásban és a duális oktatásban részt vevő tanulók ösztöndíját is.

‘Mindenkit biztosítok arról, hogy továbbra is beruházunk az oktatásba, hogy a pedagógusok visszanyerjék társadalmi státuszukat, a tanulók pedig minőségi oktatásban részesüljenek’ – zárta üzenetét Valentin Popa tanügyminiszter.

www.agerpres.ro0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .