V. Negrescu: A gyermekek jogai a román ET-elnökség prioritásai között lesznek

Victor Negrescu, európai ügyekért felelős tárca nélküli miniszter
Victor Negrescu, európai ügyekért felelős tárca nélküli miniszter
A gyermekek jogai az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét 2019-ben betöltő Románia prioritásai között lesznek – nyilatkozta szerdán az UNICEF-gálán Victor Negrescu, európai ügyekért felelős tárca nélküli miniszter.

,,Fontos, hogy az UNICEF-fel együttműködésben belföldi és nemzetközi szinten is dolgozzunk a gyerekek jogainak védelméért. (…) Kiemelném az UNICEF jelszavát: Egyenlő esélyt minden gyermeknek! Igen, minden gyermeknek meg kell lennie az esélye, hogy álmait valóra váltsa. (…) A gyermekek jogai az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét 2019 első félévében betöltő Románia prioritásai között lesznek” – nyilatkozta Negrescu.

Véleménye szerint fontos, hogy a gyerekek részt vehessenek a döntések meghozatalában is, és példának azt hozta fel, hogy a román elnökségi logó megalkotásának pályázatát egy 15 éves kamasz nyerte.

Az UNICEF-gálán számos hivatalos személy megjelent, és részt vettek az ország UNICEF nagykövetei Andreea Marin, Andrei Maria (Smiley) és Horia Tecău, valamint az UNICEF romániai képviselője, Pieter Bult.

www.agerpres.ro