V. Negrescu: A gyermekek jogai a román ET-elnökség prioritásai között lesznek

Victor Negrescu, európai ügyekért felelős tárca nélküli miniszter
Victor Negrescu, európai ügyekért felelős tárca nélküli miniszter
A gyermekek jogai az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét 2019-ben betöltő Románia prioritásai között lesznek – nyilatkozta szerdán az UNICEF-gálán Victor Negrescu, európai ügyekért felelős tárca nélküli miniszter.

,,Fontos, hogy az UNICEF-fel együttműködésben belföldi és nemzetközi szinten is dolgozzunk a gyerekek jogainak védelméért. (…) Kiemelném az UNICEF jelszavát: Egyenlő esélyt minden gyermeknek! Igen, minden gyermeknek meg kell lennie az esélye, hogy álmait valóra váltsa. (…) A gyermekek jogai az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét 2019 első félévében betöltő Románia prioritásai között lesznek” – nyilatkozta Negrescu.

Véleménye szerint fontos, hogy a gyerekek részt vehessenek a döntések meghozatalában is, és példának azt hozta fel, hogy a román elnökségi logó megalkotásának pályázatát egy 15 éves kamasz nyerte.

Az UNICEF-gálán számos hivatalos személy megjelent, és részt vettek az ország UNICEF nagykövetei Andreea Marin, Andrei Maria (Smiley) és Horia Tecău, valamint az UNICEF romániai képviselője, Pieter Bult.

www.agerpres.ro0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .