V. Dăncilă: Új szoftvert kell alkalmazni az államelnök-választásokra

V. Dăncilă: Új szoftvert kell alkalmazni az államelnök-választásokra
Az elnökválasztásig egy másik szoftvert kell találni, hogy ,,a gyanú árnyéka” se merüljön fel a választások tisztaságával kapcsolatban, és meg kell oldani a párhuzamos szavazatszámlálás kérdését is – jelentette ki csütörtökön Viorica Dăncilă miniszterelnök a DC Newsnak adott nyilatkozatában.

Kérdésre válaszolva kifejtette: nem gondolja, hogy Klaus Iohannis sokat hozzátett a román EU-elnökség sikeréhez, viszont az államfő ,,igyekszik úgy beállítani a dolgokat, mintha a jó eredmények neki lennének tulajdoníthatóak”. Dăncilă beszélt arról is: az államfő kizárólagos hatásköre, hogy döntsön valamely nagykövetség esetleges elköltöztetéséről, így Klaus Iohannisnak kell állást foglalnia, hogy Románia izraeli nagykövetségét Jeruzsálembe költöztetik-e, vagy Tel-Avivban marad. A kormányfő ugyanakkor elítélte Klaus Iohannis nyilatkozatait, miszerint a kormánynak nem lenne fedezete a bérek és nyugdíjak kifizetésére. ,,Van pénz bérekre és nyugdíjakra, semmilyen problémánk nincs ezen a téren” – erősítette meg Viorica Dăncilă. Azt mondta: hatékonyabbá kell tenni minden minisztériumot, és felül kell vizsgálni a Cioloş-kormány által kiadott határozatokat, amelyek értelmében olyan igazgatókat neveztek ki különböző helyekre, ,,akiknek nincsenek jól meghatározott teljesítménykövetelményeik”.

A miniszterelnök azt mondta, a nyár folyamán minden bizonnyal lesz kormányátalakítás, amelyet ősszel kormányátszervezés is követhet.

 

www.agerpres.ro0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .