V. Dăncilă: Biztos vagyok benne, hogy a féléves mandátumot követően megbecsült országként beszélnek Romániáról

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă hozzátette: az Európai Unió Tanácsa elnöki mandátumának első 100 napjában 90 jogalkotási dokumentumot zártak le.

,,A mandátum 100 napja alatt a román kormány hatékonynak és határozottnak bizonyult, hogy jó megoldásokat találjon az európai polgárok számára. A Szociáldemokrata Párt (PSD) – Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) miniszterei összehangolták a dokumentációkat, amelyek közül néhányat korábbi elnökségi mandátumokból halasztottak el” – mondta Viorica Dăncilă a Victoria-palotában, a román EU-s elnökség 100 napos mérlegének bemutatása alkalmával.

A miniszterelnök elmondta, hogy a mandátum első 100 napján a román elnökség több mint 1100 eseményt és találkozót vezényelt le.

,,Ez az országban és Brüsszelben naponta átlagosan 11 ülést jelent. Ez azt mutatja, hogy képesek vagyunk egy asztalhoz ültetni az összes szereplőt, akik az európai jövő alakításában számítanak” – tette hozzá Dăncilă.

Azt is elmondta, hogy Románia, elnöki mandátumának első 100 napjában 90 jogalkotási dokumentumot zárt le, amelyet ,,utólag megerősített az Európai Bizottság és nagyobb részét az Európai Parlament is”.