Üzenetek a pedagógusoknak az oktatás világnapján

Üzenetek a pedagógusoknak az oktatás világnapján
A Képzett Románia elnevezésű projekt egyik célja, hogy általa a pedagógusi szakma visszanyerje azt a tiszteletet és elismerést, amely megilleti – írta Klaus Iohannis államfő az oktatás világnapja, október 5. alkalmából közzétett Facebook-üzenetében.

„Isten éltessen benneteket, kedves oktatók! Munkátok eredménye nem látszik meg azonnal, de továbbviszi azt az iskolapadokat elhagyó tanulók, generációk sora. Köszönöm nektek, hogy odaadással taníttok és egyengetitek több millió diák sorsát. Azt szeretném, hogy a Képzett Románia elnevezésű kezdeményezés révén a pedagógusi szakma visszanyerje azt a tiszteletet és elismerést, amelyet megérdemel” – fogalmazott az államfő közösségi oldalán.

Tiszteletet érdemel

Tanárnak lenni nagy felelősséget jelent, ami hálát és tiszteletet érdemel – írta Dacian Cioloş kormányfő ugyancsak a közösségi oldalon. Véleménye szerint tanárnak lenni nemcsak szakma, hanem hivatás is, ami nagy felelősséggel jár a gyerekekkel, fiatalokkal szemben. Társadalmunkban továbbra is alapvető szerepet kell kapnia az oktatásnak, fogalmazott Dacian Cioloş, aki szerint mindenki életében volt legalább egy tanár, aki inspirálta, bátorította, meghatározta személyisége fejlődését. „Lehetett az a tanító, a középiskolai, líceumi vagy egyetemi tanár – biztos találkoztunk ezzel az elhivatott oktatóval. Ma itt az alkalom, hogy hálával gondoljunk rájuk, és megköszönjük azt a szerepet, amelyet személyi és szakmai fejlődésünkben játszottak. (…) Isten éltesse, tanárnő! Isten éltesse, tanár úr!” – írta a kormányfő.

www.agerpres.ro