Üzemel a szennyvíztisztító

Üzemel a szennyvíztisztító
Kedden átutalta Érmihályfalva önkormányzata a kivitelezőnek a szennyvízhálózat derítőjén végzett munka ellenértékét. A telep már működik is.

Nemrégiben számoltunk be róla, hogy Érmihályfalván megkezdődött a szennyvízhálózat derítőállomásának próbaüzeme, illetve a műszaki átvétel. Azóta utóbbi be is fejeződött, a próbaüzem pedig a tiszta vízről áttért a szennyvízre. Kedden a helyszínen járva Nyakó József polgármester elmondta: a különböző műszaki beállítások vannak hátra, a telepet már helyi, kiképzett személyzet felügyeli. Most annak a 22 utcának a szennyvize érkezik a telepre, mely már csatlakoztatva van a hálózatra, onnan pedig megtisztítva a Móka patakba folyik tovább.

Kifizették

A polgármester ezúton is bátorít mindenkit: ahol megvan már a lehetőség, csatlakozzanak a rendszerre. Ösztönzésként az önkormányzat jelentős kedvezménnyel (féláron) biztosít ehhez csöveket november 1-ig, érdeklődni a helyi vízműnél kell. Ugyancsak kedden adták a kivitelezőnek munkaterületként a Bethlen G., Bem J. és Munkácsy M. utcákat, ezeken folytatódik hamarosan a csatornázás. A derítő kivitelezőjének sikerült átutalni a munkadíjat, így attól már nem kell félni, hogy késedelmi kamatot számolnak fel. Nyakó Józseftől azt is megtudtuk, hogy egy kiadványt állítottak össze a telepről a Területfejlesztési és Közigazgatási Minisztérium kérésére, ugyanis állítólag Románia egyik legmodernebb szennyvíztisztító telepéről van szó.

Rencz Csaba