Útjavításra és patakrendezésre készülnek a tervek

A főtérre (is) ráfér az új aszfaltréteg
A főtérre (is) ráfér az új aszfaltréteg
Még a Nyíló Akác fesztiválig új aszfaltréteg kerül Érmihályfalva főterére, de az utak javítását utána is folytatni fogják. Készül a Móka rendbetételének terve is.

 

A napokban mérnökök járták be Érmihályfalva főterét – útjavítási tervhez gyűjtötték az információkat. Nyakó József polgármestertől megtudtuk, hogy mindez a már több lakossági fórumon is igényelt, illetve megígért útjavítási munkálatok “előszele”. Az elöljáró konkrétumokat is mondott: még a május 17.-19. között sorra kerülő Nyíló Akác Napokig új aszfaltréteg kerül a Polgármesteri Hivataltól a Mester utcáig terjedő útszakaszra. Mindig téma, hogy a valamilyen ünnep előtt kicsit “pofoznak” az utakon, ezt most be is vállalják a városvezetők, hogy a város ünnepére igyekszenek a hangulathoz a környezetet is hozzáigazítani. A munkálatok aztán folytatódni fognak, az aszfaltozás a főtértől az állomásig megy tovább (út menti vízelvezetőkkel, járdaszegéllyel), a városi park előtt a forgalom lassításának szándékával egy körforgalom lesz kialakítva.

Földgyalut vesznek

Ugyancsak aszfaltot kap a park melletti Ady Endre utca az általános iskoláig, a régi piac melletti Bethlen G. (Kopasz) utca, illetve a már említett Mester utca. Utóbbira két változat van: a kultúrház előtt elhaladva vagy a Vásártér utcán, vagy a volt Dohánygyár előtt kapcsolódva a meglévő aszfalthoz. Az önkormányzat egy földgyalu (gréder) beszerzésén fáradozik (a pénz megvan rá), ami lehetővé teszi majd a többi utca szükség szerinti javítását. Amint az idő engedi, a nemrég vásárolt zúzott követ is kiszállítják a szükséges helyekre. Az említett mérnökök a Móka patak központi szakaszát is szemrevételezték, hogy a meder főtér alatti részének rendbetételéhez elkészülhessen a megvalósíthatósági és kivitelezési tanulmány. A terv szerint a mai technológiának megfelelő vezetékrendszer váltja majd fel a ma már inkább gátként létező régi csöveket. A polgármester bízik benne, hogy a tervek elkészülte után a kivitelezést is sikerül megoldani.

Rencz Csaba