Utcák modernizálásáról döntöttek

A Báthori István utca egyike a modernizálás előtt állóknak. A szerző felvétele
A Báthori István utca egyike a modernizálás előtt állóknak. A szerző felvétele
Mintegy 3,4 kilométernyi, öt teljes utcát és egy további utcarészt magába foglaló útszakasz modernizálásához hagytak jóvá műszaki-gazdasági mutatókat az érmihályfalvi tanácsosok júniusi gyűlésükön.

A hónap utolsó napján tartotta júniusi ülését az érmihályfalvi képviselő-testület. A napirendi pontok közül talán a legfontosabb volt az, mely több utca modernizálásához nyitotta meg az utat, ezek a Hajnal, a Pázmány Péter, a Báthori István, a Mester és a Hunyadi János (mellyel az ANL-tömbházak is jól megközelíthetőek lesznek), továbbá részben a Vörösmarty Mihály, utóbbi a Wesselényi Miklós utcával való kereszteződésétől a vasúti átjárókig (ahonnan az említett Hunyadi János utca kezdődik). Ugyancsak ebbe a “beruházási csomagba” tartozik a korábban leaszfaltozott Wesselényi Miklós utcai kapubejáratok és vízelvezetés kivitelezése. Ezek összességükben 3,4 kilométernyi útszakaszt jelentenek. Az utcákon készen van a csatornahálózat is, kivéve a Mester utcát. Erről Nyakó József polgármester kérdésünkre elmondta: a vezetéket lefektetik soron kívül ebben az utcában is, természetesen minden műszaki szempontot figyelembe véve, hogy el lehessen végezni az aszfaltozást, ám nem csatlakoztatják a város rendszerhez, csak amikor arra az eredeti terv szerint sor kerülhet.

Mikor?

A lakosokat leginkább érdeklő kérdés: mikor valósul meg az utcák modernizálása, mikor lehet majd aszfalton közlekedni ezeken? A polgármester óvatosan fogalmazott: a pénz megvan a munkálatra, ám be kell tartaniuk bizonyos ügyviteli lépéseket, és a bürokráciát ismerve inkább nem jelöl meg még hozzávetőleges időpontot sem. Azonban lehet reménykedni, hogy akár még idén is sor kerülhet rá, minden esetre a közbeszerzési eljárást megkezdhetik annak nyomán, hogy a tanácsosok – egyhangúan – megszavazták az előterjesztést. A tanácsülésen nem volt téma, de kérdésünkre a polgármester a már korábban tárgyalt Bethlen Gábor (Kopasz) utcai munkálatokkal kapcsolatban elmondta: annak esetében már lezárult a közbeszerzés, az elbírálás van folyamatban. Ha nem lesznek óvások, még akár a nyáron megkezdődhet ott a kivitelezés.

Rencz Csaba