Utcai lövöldözés Váradon

Akt.:
Utcai lövöldözés Váradon
  A nyílt utcán lőttek le egy 35 éves férfit február 28-án a reggeli órákban a váradi Aluminei utcán egy óvoda mellett, a Zig-Zag tömbházak mögött.

 

Az előzetes információk szerint a férfit fejbe és mellkason lőtték, valószínűleg egy vadászfegyverrel. A Bihar Megyei Rendőrség szóvivője szerint a lövöldözést 8.30 körül jelentették be a 112-es sürgősségi számon. A rohammentők rövid időn belül a helyszínre értek, de már nem tudták megmenteni az áldozat életét. A mentők 50 percig próbálták újraéleszteni a 35 éves férfit sikertelenül, az orvosok súlyos fej és mellkasi sérülést állapítottak meg, a halált 9.20-kor mondták ki. Az ügy első számú gyanúsítottját, egy 58 éves olasz állampolgárságú férfit a rendőrség rövid időn belül Nagyváradtól 40 kilométerre, Tenkén kapta el, autójában megtalálták a gyilkos fegyvert is. A gyanúsított az áldozat üzleti partnere volt, a bűncselekményt pedig egy tartozás miatt követte el. A járókelők elmondása szerint két lövést hallottak, amelyeket egy sötét színű terepjáróból adtak le. Az áldozat felesége sokkot kapott, orvosi ellátásra szorult, rövid időn belül a helyszínre érkezett a 35 éves férfi testvére is. A lelőtt férfi tíz méterre lakott a gyilkosság helyszínétől. A helyszínen bűnügyi szakértők és több rendőrségi egység helyszínelt a gyilkosság pontos részleteinek felderítése érdekében. A gyanúsítottat kihallgatták. A rendőrség információi szerint a fegyver, nem az olasz férfié, hanem annak élettársáé, egy 40 éves aradi nőé volt, a gyanúsítottnak nem volt engedélye erre a fegyverre, csak egy gázpisztolyt birtokolt.

 

Nyomozás

 

A 35 éves férfi meggyilkolásával gyanúsított aradon élő olasz állampolgárságú férfit a tenkei rendőrség kapta el, a bűncselekményt egy átalakított vadászfegyverrel követte el. A bűncselekmény első számú gyanúsítottja Z.A.A 58 éves olasz üzletember, aki Aradon egy fűrészáruval kereskedő cég vezetője. Az áldozat, N.A üzleti kapcsolatban állt a gyanúsítottal és egy nagyobb összeggel tartozott neki. A gyilkosság után a gyanúsított beszállt autójába és elhagyta a helyszínt. Adrian Bucur Bihar megyei rendőrfőparancsnok elmondta, hogy „egy szemtanú megjegyezte az autó rendszámának egy részét, az egész megyébe eljuttattuk az információt, a teneki rendőrök állították meg a gyanúsítottat, mintha rutinellenőrzésről lenne szó. Z.A.A nem is tudta, hogy körözik”. Az olasz férfit őrizetbe vették és kihallgatták. Z.A.A beismerte tettét, és pontosan ismertette a gyilkosság részleteit. Elmondása szerint bosszúból végzett a férfival, mivel ez tartozott neki, de a pontos összeget nem árulta el. A rendőröknek azt vallotta, hogy kedden reggel eljött Nagyváradra, üzlettársát a tömbháza előtt várta, majd amikor az áldozat kilépett az utcára, odament hozzá és követelte a tartozást. Az olasz férfi azt mondta, a nyomozóknak, hogy N.A. kinevette, majd ezt követően veszekedni kezdtek. Z.A.A visszatért a gépjárműhöz, azt kiabálva, hogy megbosszulja a férfit, elővette a fegyvert és lelőtte az áldozatot. A gyanúsítottat a Bihar Megyei Törvényszéki Ügyészség is kihallgatta.