Útbaigazítás tanácstalan pácienseknek

Páciensek böngészik a főbejáraton található információkat
Páciensek böngészik a főbejáraton található információkat
Szatmárnémeti — A szatmérnémeti régi poliklinikán felújítási munkálatok zajlanak, ennek okán az intézmény főbejáratánál tájékoztató szövegek igazítják útba a pácienseket.

 

 

Szatmárnémetiben a régi poliklinikaként ismert épületben felújítási munkálatok kezdődtek nemrégiben. A megye egész területéről érkező páciensek a bejárati ajtón először a Închis pentru renovare (Felújítás miatt zárva) román nyelvű tájékoztató szöveget olvashatják el. Majd az óriási laptól jobbra esik a nézelődő tekintete és elkezdi böngészni az ajtóra kifüggesztett, kézzel vagy számítógéppel szerkesztett szövegeket. Ezekből tudhatja meg, hogy kezelőorvosa rendelőjét hol találja meg.

 

 

Az órarend maradt

 Az orvosok az új helyszínen is a régi órarend szerint fogadják a betegeket. A Szatmár Megyei Közegészségügyi Igazgatóság Avram Iancu (Teleki) utca 16. szám alatti székhelyére költöznek át a belgyógyászati, endokrinológiai, kardiológiai és urológiai rendelők. A 16-os lakónegyedben, az Astronauţilor utca 7. szám alatti Mentálhigiénés Központ ad helyet a gyermek neuropszichiátriai és törvényszéki orvosi ellátásnak. A régi kórházba helyezik át a pszichológiai, bőrgyógyászati, allergológiai, pszichiátriai, sportorvosi, gyermekgyógyászati rendelőket, és végül a felújítás idején a Sürgősségi Kórházban fogadják a betegeket a balneofizioterápiás, onkológiai, nőgyógyászati, szemészeti és sebészeti rendelők. A betegek az illető intézményeknél kaphatnak további tájékoztatást.