Utánajártunk: nem lesz zebra

Akt.:
Utánajártunk: nem lesz zebra
Egyik olvasónk panaszolta, hogy Nagyváradon a Szent László tér felújítását követően felszámolták az egyik zebrát a Holdas templom mellett a Kapucinus (Moşoiu) utcán. Nehezményezi, hogy most már csak egy átkelő van ott a gyalogosok számára, ráadásul ez sincs villanyrendőrrel ellátva, így, mivel nagy ott az autósforgalom, nehézkes az átkelés.

Olvasónk meglátása kapcsán a váradi önkormányzat sajtóosztályát kérdeztük, amelynek munkatársa, Petri Csilla elmondta, hogy a panaszos által említett helyen már több mint egy éve felszámolták a zebrát, mert a Szent László tér felújítási munkálatai során egy buszmegállót létesítettek ott, és az a zebra nagyon akadályozta a forgalmat.

Petri Csilla hozzátette: az olvasónk által hiányolt gyalogátkelőt biztosan nem fogják visszaállítani, mert a görög-katolikus székesegyház közelében lévő gyalogátkelő alig néhány méterrel arrébb van attól a helytől, ahol felszámolták az olvasó által hiányolt zebrát. Petri Csilla hozzátette, hogy az említett villanyrendőrt ideiglenesen helyezték üzemen kívül, és az akkor fog ismét működni, mikor végleg eldől, milyen lesz a forgalmi rend a Szent László téren. Most ugyanis a térről jövet le lehet térni három irányba, tehát a Beothy Ödön/Maniu, a Kert/Avram Iancu és a Kapucinus/Moşoiu utcára is. Mint mondta, várhatóan a nyár végére, amikorra feltehetőleg elkészül a Szent László híd felújítása, döntenek a forgalmi kérdésről is, vagyis arról, hogy a főtéren egy, vagy két sávban közlekedhetnek-e majd a gépjárművek, illetve arról, hogy a főtérről jövő autók hány irányba térhetnek majd le.

Pap István