Ursula von der Leyennel folytatott megbeszélést Brüsszelben Viorica Dăncilă miniszterelnök

Ursula von der Leyennel folytatott megbeszélést Brüsszelben Viorica Dăncilă miniszterelnök
Az Európai Bizottság (EB) megválasztott elnökével, Ursula von der Leyennel folytatott megbeszélést kedden Brüsszelben Viorica Dăncilă miniszterelnök.

 

Többek között a jövendőbeli román uniós biztosról, az új összetételű EB prioritásairól és az Európai Unió (EU) 2019-2024-es időszakra szóló stratégiai menetrendjéről tárgyaltak.

A kormány közleménye szerint a miniszterelnök gratulált Ursula von der Leyennek az EB-elnöki tisztségbe való kinevezéséhez, ugyanakkor támogatásáról biztosította az európai projekt megerősítését célzó erőfeszítései terén. Az EB megválasztott elnöke köszönetet mondott Dăncilă kormányfőnek a román uniós elnökség által elért “kiváló” eredményekért – mutat rá a közlemény.

A megbeszélésen tárgyaltak a felek a jövendőbeli román uniós biztosról, arról, hogy melyik portfóliót kaphatja Románia. Emellett szó esett az egyeztetésen az új összetételű EB prioritásairól és az EU 2019-2024-es stratégiai menetrendjének gyakorlatba ültetéséről is. Ennek kapcsán Viorica Dăncilă ismertette Románia célkitűzéseit az energetikai biztonság biztosítása és a digitális ágazat terén, illetve a klímaváltozással, valamint az EU globális szerepével kapcsolatban – áll még a kommünikében.

 

www.agerpres.ro