Ünnepváró délutánok a tanácsnál

Ünnepváró délutánok a tanácsnál
Nagyvárad- Régen fordult már az elő, hogy a megyeháza udvarán magyarul szólaljanak meg karácsonyi énekek, az RMDSZ-es Pásztor Sándor tanácselnök azonban úgy gondolta, hogy ezen ideje változtatni.

Így a december 15. és 23. között- szintén újdonságként- az intézmény udvarán szervezett karácsonyi vásár keretében ezen a héten hétfőn és szerdán magyar jellegű események zajlanak.

A december 19-i első ilyen jellegű eseményen bemutatták a következő kiadványokat: Ovi D. Pop fotóművész: Az Én Nagyváradom, Dukrét Géza – Péter I. Zoltán: Nagyvárad és Bihar Megye épített öröksége, valamint Viorel Lascu: A Mézgedi barlang könyve, majd a Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium tanári kórusa lépett fel Kövendi Éva zenetanárnő vezényletével, illetve Szakács Zoltán iskolalelkész gitárkísérete mellett. Őket a nagyvárad – olaszi Barátok Temploma Bihari Sándor kórusa követte közismert karácsonyi énekekkel, vezényelt Kiss Géza Lóránd kántor-karnagy.

A látogatók egyébként kürtőskalácsot, forralt bort, forró csokoládét, üdítőt, gofrit vásárolhatnak a vásáron. A meleg italokat feliratozott bögrében szolgálják fel, amelyeket mindenki megtarthat emlékbe.

Ciucur Losonczi Antonius