Ünnepség volt a németeknél

Ünnepség volt a németeknél
Nagyvárad- Vasárnap délután szervezte hagyományos karácsonyi ünnepségét a Német Demokrata Fórum a Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében. Rengeteg érdeklődő vett részt ezen, íme a részletek.

Zsúfolásig megtelt érdeklődőkkel vasárnap délután a Partiumi Keresztény Egyetem díszterme, a Német Demokrata Fórum által rendezett hagyományos karácsonyi ünnepség alkalmából. Ezúttal kevés beszéd hangzott el, a figyelem a fellépő idősebb és fiatal előadóművészekre, énekesekre, táncosokra terelődött. Ahogy az NDF rendezvényein lenni szokott, a köszöntés három nyelven- németül, románul és magyarul- hangzott el, és a műsorvezetők ezúttal azt tudatták a jelenlevőkkel, hogy a szervezők a Leszállt az éj dicső királya közénk az üdvnek hajnalán kezdetű karácsonyi ének által sugallt hangulatban, érzésekkel készülnek a szeretet ünnepére.

A műsor

Elsőként a Friedrich Schiller Iskola második osztályos tanulói táncoltak, majd Camelia Monenci játszott zongorán karácsonyi szerzeményeket. Ezután ismét az említett gyerekek szerepeltek, a közismert betlehemes játékot mutatták be a kis Jézus születéséről. Az újpalotai Wilde Rose tánccsoport méltán érdemelt elismerést, akárcsak az NDF váradi szervezetének Regenbogen nevű tánccsoportja. Az ünnepség egyik bensőséges mozzanata volt az adventi koszorúk gyertyáinak meggyújtása, majd a meghittség fokozásához a Fórum kórusa járult hozzá, szólót énekelt Rob Vivien. Az egybegyűlteknek Helene Vodă elnök asszony kívánt kellemes karácsonyt és boldog új évet, egyúttal arra kérve a tagokat, hogy fáradjanak el az NDF- székhelyére, ahol átvehetik ajándékcsomagjaikat.

Ciucur Losonczi Antonius