Ünnepeltek a csendőrök

Ünnepeltek a csendőrök
Előléptetésekkel, valamint különféle bemutatókkal ünnepelték csütörtökön a Bihar megyei csendőrök a hazai csendőrség megalakulásának 164 évfordulóját, valamint azt, hogy 95 éve működik a csendőrség Bihar megyében.

A délelőtt folyamán Bihar megye elöljárói egy ünnepi ülésen méltatták a csendőrök tevékenységét. Részt vett többek között Cornel Popa megyei tanácsi alelnök, Claudiu Pop prefektus és Liviu Popa megyei rendőrfőkapitány. Az ünnepség során egyúttal idő előtt előléptettek egy tisztet, valamint hat altisztet.

E közben az udvaron a látogatók megcsodálhatták és ki is próbálhatták a csendőrök felszereléséhez tartozó tárgyakat – a gyerekek felpróbálták a gázmaszkot, belekiabáltak a kézi hangszóróba, tüzetesen megnézték a különféle méretű és formájú átlátszó védőpajzsokat. Láthattak még fémdetektort és egyéb érdekes műszert is.

A későbbiekben különféle bemutatók következtek – az egyik során a csendőrök igen látványos körülmények között, robbantások és lövések közepette kapták el a „veszélyes gonosztevőket”.

Mint megtudtuk, a diákoknak az Iskola másként hét alatt is alkalmuk lesz közelebbről megismerkedni a csendőrök tevékenységével.

Neumann Andrea