Ünnepelt a német fórum

Ünnepelt a német fórum
Hagyományos karácsonyi ünnepségét tartotta meg vasárnap a Német Demokrata Fórum nagyváradi szervezete, a Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében.

A verses-zenés-táncos ünnepség során háromszor lépett fel a Friedrich Schiller iskola IV.A osztálya különféle táncokkal és énekekkel, a tanintézet II.A osztályának tanulói pedig karácsonyi jelenetet adtak elő. Egy kedves momentum volt, amikor a negyedikesek fehér konfettit szórtak a színpadról a közönségre.
Később német táncokat adtak elő a palotai Wilde Rose tánccsoport különboző korosztályokhoz tartozó tagjai, majd a nagyváradiak Regenbogen nevű ifjúsági tánccsoportja is fellépett. Karácsonyi versek is elhangzottak, ezt követően a nagyváradi szervezet kórusa énekelt ismert karácsonyi dalokat, Musik Hanno zenetanár vezetésével. A fórum táncoktatója Szilágyi Annamária, tudtuk meg, a műsorszámokat pedig Kellerman Ottilia és Pantiş Andreea konferálta be.
Helene Vodă, a nagyváradi szervezet elnöke németül és románul köszöntötte az egybegyűlteket, s szavait magyarra is lefordították. Áldott, boldog karácsonyt kívánt mindenkinek, majd a szervezet székhelyére hívta a jelenlévőket, ahol, mint megtudtuk, minden egyes fórumtag édességekből és alapélelmiszerekből álló karácsonyi ajándékcsomagot kapott.