Ünnepeljünk együtt március 15-én!

A hagyományoknak megfelelően idén is lesz fáklyás felvonulás is. Képünk illusztráció
A hagyományoknak megfelelően idén is lesz fáklyás felvonulás is. Képünk illusztráció
Az elmúlt több mint két évtized hagyományaihoz híven, Nagyváradon az 1848-as márciusi forradalom évfordulóját az RMDSZ Bihar megyei szervezete közösen a Királyhágómelléki Református Egyházkerülettel, a Nagyváradi Római Katolikus Püspökséggel, a Nagyváradi Evangélikus- Lutheránus Egyházközséggel, a Nagyvárad-Bihari Unitárius Egyházközséggel, a Magyar Polgári Párt Bihar Megyei Szervezetével, valamint a civil és az ifjúsági szervezetekkel, az idén is méltóképpen szeretné megünnepelni.


Ünnepi program

Nemzeti ünnepünk megemlékezési programja a következő: március 11., 12.00 Koszorúzás a várad-szöllősi katolikus templomkertben található emlékműnél; 13.15 Koszorúzás Petőfi Sándor szobránál, Váradszentmárton község, Félixfürdő. Március 14., 19:00 Márciusi ifjak díjak átadása. Ünnepi előadás: „Zúg március”, előadja: az érsemjéni Ezüstperje Néptánccsoport, az érmihályfalvi Playtime rock zenekar, Koczkás Zsolt, Ifj. Lupsa János és Molnár Árpád Zoltán zenészek, a Szigligeti Színház nagytermében. Március 15., 11.00 Koszorúzás a biharpüspöki világháborús emlékmű parkjában álló kopjafánál; 12.00 Ünnepi istentisztelet a rogériuszi református templomban, ezt követően koszorúzás a harangtorony alatt kialakított emlékhelyen; 14.00 Koszorúzás Rulikowski Kázmér emlékművénél; 14.40 Koszorúzás a Nicolae Bălcescu szobornál; 17.00 Ökumenikus igeliturgia a római katolikus Szent László templomban; 17.45 Koszorúzás és ünnepi beszédek Szacsvay Imre szobránál, majd huszárok vezette zászlós, fáklyás felvonulás a Fő utcán a Petőfi szoborig; 20.00 Koszorúzás Petőfi Sándor szobránál.

Koszorúzási szándékukat az RMDSZ megyei szervezetének titkárságán, a 0259/432–884-es telefonszámon jelezhetik, hétköznaponként 9–15 óra között.

Ünnepeljünk újból együtt március 15-én!

Az RMDSZ Bihar megyei szervezete