Ünnepel a Nagyváradi Szimfonikus Fúvószenekar

Ünnepel a Nagyváradi Szimfonikus Fúvószenekar
A Nagyváradi Szimfonikus Fúvószenekar ebben az évben ünnepli fennállásának öt éves jubileumát. Ez az idő alatt a hatalmas szakmai és szervezői munkának köszönhetően a zenekar olyan- a kezdetekkor még el sem képzelt- sikereket ért el, melyekre Nagyvárad méltán lehet büszke.

Nemzetközi arany fokozat a Szimfonikus Fúvószenekarok Világ Szövetségétől, kiemelt (Grand) első helyezés Szerbiában a Szimfonikus Fúvószenekarok Nemzetközi versenyén. A zenekar nagy sikerrel képviselte Nagyváradot Franciaországban, Németországban, Magyarországon, Szerbiában és természetesen Romániában több alkalommal is. De, a legnagyobb öröm és elégtétel talán az, hogy Nagyvárad a romániai minőségi fúvós muzsika egyik meghatározó településévé vált.
A jubileumi koncertnek természetesen a- kezdetektől támogató- Nagyváradi Állami Filharmónia ad otthont június 5-én, pénteken este 19.00 órai kezdettel.
Méltóképpen szeretne ünnepelni a zenekar, ezért az elmúlt koncertek repertoár választását túlszárnyalva eddigi legszínesebb programját készítette el. Vendég karmester, énekes és hegedűs szólisták lépnek fel, valamint a zenekar életében és kíséretében először egy kórus is színesíteni fogja az eseményt. A koncertre látogató közönségnek alkalma lesz meghallgatni többek közt Superman film zenéjét, ismert és közkedvelt opera és operett áriákat, a Schindler listája című film világhírű hegedűre írt darabját, valamint olyan kórusra és szimfonikus fúvószenekarra átdolgozott darabokat mint Händel Hallelujah dzsessz feldolgozása Gospel stílusban vagy a híres Ryan közlegény megmentése című film Az elesettek himnusza darabját. Fények és projektoros vetítés is színesíteni fogja a színpadképet.
A szervezők és a zenekar mindent bele adva kitett magáért, hogy Nagyvárad fúvós zenét kedvelő közönsége maximális jó emlékkel távozzon majd az eseményről.
Mindenkit nagy szeretettel várnak!
Jegyek 10 lej értékben válthatók a Nagyváradi Filharmónia jegypénztárában.