Ünnep a Kolozsvári Állami Magyar Színházban

Szűcs Ervin, Tompa Gábor
Szűcs Ervin, Tompa Gábor
A Kolozsvári Állami Magyar Színház elektronikus értesítése alapján 2012. december 10-én Művészeti díjátadó ünnepség keretében a 2011/2012-es évadban nyújtott alakítások alkotóit díjazták.

 

Az elismeréseket, a színház művészeti tanácsa, illetve a társulat szavazatai alapján ítélték oda az elmúlt évad kiemelkedő művészi teljesítményeiért

A 2011/2012-es évadban a fődíjat Györgyjakab Enikőnek az Übü király (rendező: Alain Timar), a Tökéletes menyegző (r: Karin Coonrod), valamint a Hedda Gabler (r: Andrei Şerban) előadásokban játszott szerepeiért, és Bogdán Zsoltnak a Julie kisasszony (r: Felix Alexa), valamint a Hedda Gabler (r: Andrei Şerban) előadásokban nyújtott alakításaiért ítélte oda az intézmény művészeti tanácsa. Tompa Gábor a Kolozsvári Állami Magyar Színház igazgatója és főrendezője 2012. december 10-én este nyújtotta át a társulat tagjainak a 2011/2012-es évad művészeti és társulati díjait.

A társulat díját Szűcs Ervin vehette át a Születésnap (r: Robert Woodruff) című előadásban nyújtott alakításáért.

A Vlad Mugur díjat, amelyet minden évadban egy-egy vendégművésznek ítél oda a művészeti tanács, Robert Woodruff a Születésnap című előadás rendezője kapta. A Bánffy Miklós vándordíjat Szűcs Ervinnek ítélte oda művészeti tanács Christian szerepéért a Születésnap című előadásban. A Bánffy Miklós vándordíjat a Quadro Galéria támogatja.

Csomafáy Ferenc