Unirea győzelem a Bihar FC II. felett

Unirea győzelem a Bihar FC II. felett
Második előkészületi mérkőzésén már jobb játékkal, és győzelemmel örvendeztette meg közönségét az Érmihályfalvi Unirea. Igaz, az ellenfél is gyengébb volt a múlt hetinél…

Akár csak az egy héttel korábban, a Nagyváradi Luceafarul elleni találkozón, az elmúlt szombat délelőtt is tétmeccshez méltó számú közönség volt kíváncsi az Érmihályfalvi Unirea újabb előkészületi összecsapására. Az ellenfél ezúttal a Bihar FC II. fiatal gárdája volt. Az első félidő első 20. percében a hazaiak voltak enyhe mezőnyfölényben, mégis a vendégek szereztek vezetést, egy „eladott” labda megszerzése után indított kontrából. A hiba mintha felrázta volna Dan Dobai tanítványait, nagyonn elánnal támadtak, igaz, a védelemben viszont voltak megingások.

Gólzápor a fél félidőben

Miközben Codrea kapus 1–2 bravúrt is bemutatott (mondhatnánk, hogy egyedülálló módon védett, hiszen jelenleg az Unirea keretének egyetlen kapusa), sikerült egyenlíteni is: egy kezezés miatt megítélt büntetőt Fele Sándor értékesített a félidő derekán (képünkön). És ha egy üzlet beindul… Pár perc múlva ritkán látható „helyzetet” hozott össze a Bihar védelme, mikor egy ártatlan hazaadási szituációban a védő és a kapus egymásra várt, viszont a csatár Popa Emil nyert, majd egy szöglet utáni kavarodást követően tovább nőtt a különbség a szünet előtt – 3–1. A pihenés után még támadóbban lépett fel az Unirea – igaz, azt mondják, minden csapat annyira tud kibontakozni, amennyire az ellenfele hagyja. És az az igazság, hogy a Bihar FC II. nem képviselt olyan játékerőt, mint egy héttel korábban a Luceafarul.

Még vannak ismeretlenek…

Két gól esett még a második játékrészben, de azok két percen belül: először a váradiak használták ki, hogy a hazaiak rosszul alkalmazták a lestaktikát, de a válasz a kezdés utáni támadásból már meg is született, így a vége 4–2 lett. A váradiak még szépíthettek volna, de játékosuk egy tizenegyest 2 méterrel fölé bombázott… Dobai edző csapatában újabb, a közönség számára idegen arcok is feltűntek, és közülük páran nem bizonyították, hogy jobbak lennének azoktól a hazai játékosoktól, akik zöme a második félidőben kapott lehetőséget.

Edzői nyilatkozatok

A Bihar FC II. edzője, Danut Baba a találkozó után azt nyilatkozta, hogy elégedett fiatal (’89-es, ’90-es és ’91-es születésű) tanítványai teljesítményével. Ennek némileg ellent mond, hogy a 90 percen keresztül a pálya széléről ordítozott velük.

Mindenki lehetőséget kapott annak bizonyítására, hogy helye van a keretben, mondta Dan Dobai, az Unirea vezetőedzője. A 4 – 4 – 2-es felállásból 4 – 2 – 3 – 1-esre váltottak, a taktikai húzáshoz még alkalmazkodni kell a játékosoknak, akik továbbra is fizikailag megterhelő edzésadagokat végeznek.

A Érmihályfalvi Unirea további felkészülési programja: szerdán, június 23-án a Bihar FC-t, 26-án a Bihari Cetateat fogadják; 27-én edzőtáborba utaznak, majd augusztus 5-én a Belényesi Bihorul lesz vendég a Praszler stadionban, 9-én pedig viszonozzák a Cetatea látogatását.

Érmihályfalvi Unirea: Codrea – Petre, Săraz, Cura, Trifa, Mălan, Ştefan, Ţica, Szalai, Fele S., Popa. Játszott még Oláh, Fele Sz., Gyula, Lakatos, Papp, Béres, Kovács.

Nagyváradi Bihar FC II: Giura – Molnár F., Bot, Pintea, Lemac, Pop S., Bibarţ, Gavrilus, Pop L., Ban, Mihoc. Játszott még Gheţe, Molnár L., Lélek,  Haiduc, Bot.

Rencz Csaba