Uniós forrásokról beszéltek

Uniós forrásokról beszéltek
Nagyvárad- Kedd délután a Polgármesteri Hivatal nagytermébe invitálta a nagyváradi képviselőjelölteket két vállalkozói egyesület. Az RMDSZ részéről elsőként Pásztor Sándor szólalt fel, részletesen elemezve az uniós források témáját.

 

Mint mondta, vízügyi vezérigazgatóként számos projektet kezdeményezett. Az elmúlt négy esztendőben Bihar megye országos szinten a legtöbb vízügyi és környezetvédelmi beruházást eszközölte, szinte valamennyit uniós forrásokra alapozva. A vízügyi szabályozások mellett több településsel közösen nyertek zöldövezet létesítésére, parkosításra költhető támogatást. Pásztor személyesen is szerepelt vállalt az állatkert felújítására fordított támogatás és a Hőerőmű korszerűsítésére kiutalt 76 millió euró megszerzésében. Tapasztalatait parlamenti szinten is a közösség szolgálatába szeretné állítani. Elsősorban az uniós pénzek felhasználásának menetén változtatna, regionális vagy akár megyei szintre helyezve az elbírálást. Rövid távú cél kell legyen a források eddiginél hatékonyabb lehívása, hiszen Románia ebben az Unió sereghajtója.

Huszár István a vállalkozók támogatásának fontosságát hangsúlyozta. A szervezők is megerősítették, hogy helyi szinten egyedül az RMDSZ kezdeményezett a kis és közepes vállalatokat támogató határozatokat. A városi tanácsban szerzett ezirányú tapasztalatokat országos szintre kell emelni, mondta az RMDSZ képviselőjelöltje. Ehhez, ugyanúgy mint eddig, szükség lesz a folyamatos párbeszédre a kis és közepes vállalatok képviselőivel.

Címkék: ,