Uncategorized

2015.02.06. 11:31

Pályázat köztéri alkotásra

A szülőföldhöz ragaszkodást kifejező köztéri alkotásra hirdet pályázatot Érmihályfalva város és az Érmihályfalváért Egyesület. Határidő február utolsó munkanapja.

A szülőföldhöz ragaszkodást kifejező köztéri alkotásra hirdet pályázatot Érmihályfalva város és az Érmihályfalváért Egyesület. Határidő február utolsó munkanapja.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, Érmihályfalva polgármestere 2015-öt "A kő marad év"-nek nyilvánította helyi szinten. Ennek lényege, hogy ebben az esztendőben az alkotókat, előadókat, illetve a közéletben résztvevőket arra kérik, hogy jellemzően a szülőföldön maradás jegyében hozzák létre alkotásaikat, előadásaikat, rendezvényeiket. Már szóba került, hogy egy köztéri alkotás is készülni fog, most ennek elkészítésére hirdet pályázatot a város közösen az Érmihályfalváért Egyesülettel. A polgármester kifejtette: természetesen ennek az alkotásnak is a szülőföldhöz ragaszkodást kell kifejeznie, tükrözve az év mottójául választott Wass Albert-idézet szellemiségét, ugyanakkor nem titkolt cél az sem, hogy az váljon a város egyik jelképévé idővel, ami az oda látogatókat önmaguk megörökítésére készteti annak társaságában, mintegy reklámozva is a várost.

Bronz vagy kő

Az alkotás a régi városháza épületének végében lévő, a kívánalmaknak megfelelően korszerűsítendő kis parkban kapna helyet, ami azt jelenti, hogy mintegy 2 X 3 méteres alapterületet foglalhat el. A bronzból vagy kőből készítendő alkotásra vonatkozóan nincs egyéb megkötés, az ötleteket, vázlatokat, terveket február 27-ig várják az onkormanyzat@ermihalyfalva.ro villanyposta címre, érdeklődni pedig a 0259/35-52-16-os telefonszámon lehet. A tervek közül a pályázat kiírói választják majd ki nyertest.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!