Uncategorized

2011.10.25. 13:35

Legszívesebben Váradon énekel

Nagyvárad - A közelmúltban Tolvai Renáta, a Megasztár 5 zenei tehetségkutató verseny győztese adott koncertet a Szakszervezetek Művelődési Házában. Ezután exkluzív interjút adott az Erdély Online-nak.

 

 

- Amióta megnyerted a Megasztár 5-öt, egy alkalommal koncerteztél Váradon, de az a fellépés egy kisebb szórakozóhelyen történt. Milyen volt nagyobb számú közönség előtt énekelni?

- Sokkal jobb nagyobb közönség előtt énekelni, mert ez olyan érzést nyújt, hogy sokkal többen kíváncsiak rám. Ugyanakkor nagyon jó volt ismét Váradon koncertezni, fantasztikus volt a közönség, aminek nagyon örültem.

- Lassan egy éve, hogy megnyerted a Megasztár 5-öt. Hogy jellemeznéd az elmúlt esztendőt?

- Úgy jellemezném, hogy nagyon sokat dolgoztam. Megjelent az első saját albumom, melynek a címe Ékszer és már két videoklippnél tartok. Sok fellépésem van és azt mondhatom, hogy boldog vagyok.

- Miért érzés volt, amikor kézbe vehetted az első CD-et?

- Olyan érzés volt, hogy nem jött, hogy elhigyjem, hogy a borítón én vagyok, és hogy a CD-n tényleg az én dalaim hallhatóak. Tehát nagyon jó érzés volt.

- Miért lett Ékszer az album címe?

- Azért lett Ékszer, mert ugye egy lánynak a legszebb és legkedvesebb barátai az ékszerek. Ezért gondoltam tehát arra, hogy jó volna, ha az album címe Ékszer lenne. Ugyanakkor úgy érzem, hogy ez számomra felér egy ékszerrel, mert az én első, saját CD-m.

- Melyik a kedvenc számod róla?

- Mondhatom, hogy mindegyiket ugyanúgy szeretem. Mindegyikkel más-más életérzést próbáltam átadni az embereknek. Ha mégis választanom kellene, talán a Hagylak menni és az Üveggolyó a kedvenceim.

- Két videoklipped is van. Hogyan készültél az első forgatására? Izgultál-e előtte?

- Nagyon izgultam, nem aludtam körülbelül egy hetet a forgatás előtt. Végül szerencsére jól sikerült. Egyszerűen nem akartam vagy tudtam elképzelni, hogy miként fog zajlani, mert fogalmam sem volt arról, hogy hogyan készül egy videoklipp. Csak odaálltam a kamarák elé és önmagam adtam. A másodiknál már sokkal könnyebb volt, mert korábban már átéltem egy forgatást. Egyébként nagyon élveztem, kellemesen éreztem magam, az szerettem volna, ha többet tart az erre szánt 20-25 óránál.

- Miért magyar nyelvű a CD? Az elején szó esett róla, hogy esetleg angol számok is lesznek rajta...

- Igen ez így volt, de aztán arra gondoltam, ha a Megasztár magyar változatát nyertem meg, akkor tartozom annyival, hogy abszolút magyar nyelvű lemezt jelentetek meg. Majd a második, illetve harmadik albumon fognak szerepelni román, illetve angol nyelvű dalok.

- Milyen volt a Roxette előtt énekelni?

- Hihetetlen élmény volt számomra, amikor kiálltam a színpadra és több mint tízezer ember ott állt előttem. Ők tényleg nem tudták, hogy én leszek az „előzenekara” a Roxette-nek, mégis úgy éreztem, hogy örültek nekem. Nem voltak rosszindulatúak velem vagy nem bántottak. Befogadtak, örültek nekem és együtt énekeltek velem.

 

 

Összeköltöznek

 

-Milyen gyakran jut időd arra, hogy hazagyere?

- Sajnos nagyon ritkán jut időm arra, hogy hazajöjjek, de most még maradok egy napot. Egyébként a múltkor, amikor felléptem, Váradon maradtam egy hetet. Minden percét igyekszem kihasználni az itthon töltött időnek.

- Sokan arra számítottak, hogy a koncerten duettet fogsz énekelni Kállay-Saunders Andrással. Miért maradt ez most el?

- Elmaradt, mert úgy gondoltuk, hogy ideje váltanunk. Egy másik dalt szeretnénk duettben elénekelni, de ez sajnos még nem készült el. Ez egy saját dal lesz, tehát nem feldolgozás. Amúgy pedig úgy véltük, hogy most már egy kicsit ciki lenne, ha még mindig feldolgozást énekelnénk.

- A lányok szemmel láthatóan nagyon rajonganak Andrásért. Nem vagy ezért féltékeny?

- Egyáltalán. Ez ezzel jár együtt, az énekesekért mindig rajonganak. Ha én elkezdenék féltékenykedni, akkor bizonyára ő is féltékeny lenne, és semmi jó sem sülne ki ebből.

- Van-e már jogosítványod?

- Még nincs, nemrég kezdtem el a tanfolyamot, remélem, hogy decemberig megszerzem, nagyon keményen dolgozok ezért.

- Mi lesz a lakással? Tudtommal csak egy évig használhatod.

- Igen, nem marad az enyém, én csak egy évre kaptam meg ezt a lakást. Nagyon jó volt benne lakni, imádtam, de sajnos, mint említettem, nem kaptam meg örökre. Most azt tervezzük az Andrással, hogy összeköltözünk, nála fogunk lakni.

- Milyen terveid vannak az őszre, illetve a télre?

- Elkészítettünk egy abszolút élőműsort, zenekarral és reméljük, hogy nagyon sok fellépésünk lesz. Exkluzív, lassú dalok áll össze ez a program, szerint nagyon szép lesz.

 

Ciucur Losonczi Antonius

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!