Uncategorized

2011.09.19. 13:06

Sikeres nótaest Várad-Velencén

Nagyvárad - Vasárnap a Kolozsvári úti római katolikus kultúrotthonban ismét nagy sikerű nótaestet rendezett az RMDSZ várad-velencei alapszervezete. Szabó Eszter és Drágán Lajos voltak a meghívottak.

Nagyvárad - Vasárnap a Kolozsvári úti római katolikus kultúrotthonban ismét nagy sikerű nótaestet rendezett az RMDSZ várad-velencei alapszervezete. Szabó Eszter és Drágán Lajos voltak a meghívottak.

 

 

Szabó Eszter és Drágán Lajos népszerű magyarországi előadóművészek visszatérő vendégei az RMDSZ várad-velencei alapszervezetének, ezúttal pedig Katona István zongoraművészt is magukkal hozták. A páros több mint másfél évtizede énekel együtt, mely idő alatt bejárta szinte egész Magyarországot, illetve Európát, de az Egyesült Államokat és Kanadát is. Repertoárjukban nóták, operettszámok és örökzöld slágerek szerepelnek, és „kalandozásaik” során számtalan komolyabb és viccesebb történet alanyai voltak. Vasárnap este elhangzott például, hogy milyen megható érzés volt számukra, amikor Drágán Lajos Vancouverben énekelhette a kint élő magyarok számára a Bánk bán leghíresebb áriáját. Kulturáltan szórakozni vágyó magyarokból a várad-velencei művelődési házban sem volt hiány, akik nagy örömmel és szeretettel fogadták a hajdúszoboszlói vendégeket. A házigazdák nevében Varga Friderika üdvözölte a megjelenteket, majd Drágán Lajos sütött el néhány poént. A műsor első felében egyébként közismert operettszámok (köztük az ilyen típusú rendezvényeken kihagyhatatlan Jaj cica eszem azt a csöpp kis szád a Csárdáskirálynőből), és régi filmslágerek (Meseautó, Édes mostoha stb.) csendültek fel.

 

Szülinapos főszervező

 

A szünetben ízletes vacsorát- töltöttkáposztát- tálaltak fel a szervezők, majd folytatódott a nagy sikerű est, de már magyar nótákkal. Szabó Eszternek egyik Várad-Ősiből érkezett rajongója, Kovács Géza virágcsokorral köszöntötte a művésznőt, sőt, egy táncra is felkérte.

A rendezvény egyik felemelő mozzanata volt, amikor a meghívottak felköszöntötték a születésnapját ünneplő főszervezőt, Cservák Miklós várad-velencei RMDSZ-elnököt, aki megilletődve fogadta a jókivánságokat. Ezután felcsendült a himnusz és a székely himnusz, majd a közönség szemmel láthatóan elégedetten távozott a jól sikerült és emlékezetes eseményről.

 

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!