Uncategorized

2011.07.18. 18:21

Terely elégedetlen sportolóinak paksi szereplésével

Elégedetlen sportolóinak paksi teljesítményével Terely Mihály, a Szatmárnémeti Unio SK cselgáncsedzője.

Ugyanis Cristian Şereş és Pándi Karola a magyarországi településen rendezett Atom Kupa elnevezésű junior korosztályos Európa Kupa–viadalokon nem fogtak helyezést. Cristian a –60 kg–osok 44 fős mezőnyében már az első meccset elvesztette az osztrák Andreas Tiefgraberrel szemben, míg Karolát a –70 kg–osok 19 fős mezőnyében előbb az ukrán Olga Milokumova, majd vigaszágon az izraeli Yarden Meirson verte. „Cristi hosszabbításban egy yukoval kapott ki, míg Karola az izraeli lány elleni meccsen majdnem végig vezetett egy yukoval, végül egy ipponnal kapott ki. Az izraeli verhető volt. Nagyon csalódott vagyok bennük, mert mindketten esélyesek voltak egy érmes helyre. Nagyon jól fel voltak készülve erre a versenyre, de agyban nem voltak ott. Mások mintha az életükért küzdöttek volna a harctéren. Ismételten csak azt tudom mondani, hogy nem vagyok megelégedve a teljesítményükkel, mert sokkal többre képesek. Most már többet kell mutatni európai szinten is” – panaszolta Terely.

A román küldöttség egyébként két éremmel zárta a paksi Atom Kupát, mindkétszer a Szalonikiben junior Balkán–bajnokságot nyert román sportolók álltak dobogóra: a +100 kg–os súlycsoportban a nagyszebeni Daniel Natea aranyérmet szerzett, míg a iaşi–i Alexandru Ferariu a –55 kg–osok között (akit Şereş simán vert a Román Kupa viadalokon) a harmadik lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!