Újságírók horgászversenye(ztek) a köröskisújfalui tónál

Paparazziknak nincs mit a vízparton keresniük” üldözte el a fotóst Bajusz András, a BN csapatkapitánya
Paparazziknak nincs mit a vízparton keresniük” üldözte el a fotóst Bajusz András, a BN csapatkapitánya
Az elmúlt hét végén, szombaton a Camelot nevű horgász- és szállókomplexum halastaván tizenegyedik alkalommal rendezték meg az idei, Sporthorgászok Sajtó Kupája elnevezésű megmérettetést. A BN csapata is fogott halat…

 

A versengésen Nagyvárad szinte minden írott és beszélt vagy képi szerkesztőségének képviselői részt vettek, annak ellenére, hogy május végéhez képest bizony hűvös szeles délelőtt és eső fogadta a „halvadászok” népes csapatát. A versengésen összesen huszonkét kilogramm uszonyos akadt horogra, nagy többségükben ponty. A szerkesztőségek tizenhat tóparti versenyzője hat órán keresztül, reggel héttől déli 1 óráig bátran dacolt a szokatlanul hideg idővel és az eszegetni csak nehezen akaró halakkal. Az első helyet a nagyváradi Jurnal Bihorean napilap képviselője, Octavian Popa szerezte meg 8,36 kilogramm kifogott hallal.

Díjazták a legjobbakat

Második lett az Informaţia de Bihor munkatársa: a Szatmáry Tibor szákjába azonban már jóval kevesebb, mindössze 3,94 kg hal került, míg harmadik helyen a Transilvania Rádió szerkesztője, Marius Buda (3,68 kg) végzett. A Crişana napilap tudósítója bizonyult a legszerencsésebbnek: Ciprian Banici a legnagyobb kifogott halért (2.24 kg) járó díjat kapta. A Bihari Napló Bajusz András, Szilágyi Zoltán kettős által képviselt csapat csupán egy kifogott hallal nem tudott a dobogóra állni. A versengés befejezését követően a megmérettetés fő szervezője, Sorin Sotoc, a Spinul Bihorean hetilap igazgatója adta át a serlegekből, oklevelekből és horgász felszerelésekből álló díjakat.

Szántó Sándor