nba

2021.02.05. 08:30

Tovább menetel a Jazz

A listavezető Utah Jazz 112-91-re nyert az Atlanta Hawks otthonában az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) csütörtöki játéknapján.

Jordan Clarkson 23 ponttal – közte öt triplával – járult hozzá a sikerhez.

A Golden State Warriros kiütötte vendéglátóját, a Dallas Maverick csapatát, a 147-116-os diadalnál Kelly Oubre Jr. egyéni csúcsnak számító 40 pontot dobott, és rajta kívül hatan szórtak legalább tíz pontot.

A címvédő Los Angeles Lakers két hét után játszott újra hazai pályán és összességében magabiztos győzelemmel tért vissza a Staples Centerbe.

A sima sikerért ugyanakkor megküzdött az elején a bajnok, ugyanis a Nyugati-főcsoport tavalyi fináléjában legyőzött Denver Nuggets az első félidőben jobban játszott nála. A Lakers 24 percen át nem találta a vendégtámadások ellenszerét, így a coloradói gárda a szünetben 12 ponttal vezetett. A folytatásban aztán nagyot változott a meccs képe, LeBron James vezetésével a házigazdák vették át az irányítást, és már a harmadik szakaszban fordítottak, a záróperiódusra nyolc ponttal vezettek, végül pedig 21-gyel győztek.

A Lakers 17 győzelemmel és 6 vereséggel a városi rivális Clippersszel holtversenyben a második nyugaton a Utah Jazz (17/5) mögött, hazai pályán viszont kifejezetten gyenge a mérlege, kilencedik meccsén csak az ötödik sikerét aratta.

A találkozó legjobbja a tripla duplát elérő James (27 pont, 10 lepattanó, 10 gólpassz) volt.

Eredmények:

Atlanta Hawks-Utah Jazz 91-112

Dallas Mavericks-Golden State Warriors 116-147

Philadelphia 76ers-Portland Trail Blazers 105-121

Memphis Grizzlies-Houston Rockets 103-115

Los Angeles Lakers-Denver Nuggets 114-93

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában