Újraindult a Roncsautó-program

Újraindult a Roncsautó-program
Hétfőtől lehet feliratkozni az idén újraindult Roncsautó-programra, a magánszemélyeknek szánt 17 ezer értékjegy egynegyedét azon begyűjtők közt osztják szét, melyeket az első szakaszban elismertek- tájékoztatott közleményében a Környezetvédelmi Alapkezelőség (AFM).


A 2013-as Roncsautó-programra 20 ezer darab, 6500 lej értékű vouchert utaltak ki, ami azt jelenti, hogy az értékjegyek száma ugyan csökkent (45 ezerről 20 ezerre), viszont az értékük nőtt (3800 lejről 6500 lejre). Azok a magánszemélyek, akik hozzá akarnak jutni az utalványhoz tíz évnél régebbi gépjárművüknek a leadásával, június 10-től iratkozhatnak fel valamelyik begyűjtő cégnél, melyeknek listája megtalálható a Környezetvédelmi Alapkezelőség honlapján, az érdeklődő cégek és közintézmények pedig közvetlenül az AFM-nél tehetik ezt meg.

Az elismert, illetve a Környezetvédelmi Alapkezelőséggel szerződést kötött forgalmazók listájának közzététele után a roncsautók tulajdonosai ezek közül bármelyiknél jelentkezhetnek egy új gépjármű vásárlása céljából. A tulajdonosoknak az értékjegynek az elismert gyűjtő általi kibocsátásától számított 45 napon belül fel kell iratkozniuk valamelyik elismert forgalmazónál autóvásárlásra, utóbbinak pedig maximum 90 nap áll a rendelkezésére arra, hogy leszállítsa a kívánt kocsit anélkül azonban, hogy túllépné a 2013. november 20-i határidőt, ameddig az idei Roncsautó-program tart.

Címkék: