Újra virágkarnevál itt is

Újra virágkarnevál itt is
Megint átjön majd néhány virágkocsi a debreceni virágkarneválról Nagyváradra is: 21-én lesz a váradi esemény, a vonulásra már javában készülnek az itteni szervezők. Akik elmondták, hogy állnak.

Először 2005-ben próbálták meg felpezsdíteni a Debrecen-Várad testvérvárosi kapcsolatot azzal, hogy Váradra is áthozták a virágkarnevál egy részét. Azt maga Biró Rozália akkori alpolgármester is elismeri, hogy a testvérvárosi kapcsolat azóta sem pörög – viszont ez az esemény azóta is népszerű. Idén is lesz, 21-én. Huszár István jelezte: kihagyás után tavaly ismét sikerült a két városnak közös virágkocsit is összerakni. Amúgy az egész nem olcsó: egy-egy ilyen kompozíció ára 4 millió forint körül van. A váradiak több, mint 60 ezer lejt kaptak a mostani eseményre. Idén 7 autó jön át, és lesznek persze vonulók is. Czvikker Katalin jelezte: az ő listáikat most állítják össze, jelentkezni nála, a 0771–375–902-es telefonszámon lehet. Eddig 360-an jelezték, hogy vonulnának, és a szervezők összesen 500 személyre számítanak. Többek között 210 mazsorett és 80 hiphopper jelentkezett már. Lesz még az eseményhez kapcsolódó villámcsődület, és szeretnék, ha külön motorosok, kerékpárosok, sőt, babakocsisok is vonulnának.

Tímár Enikő, a támogatás megpályázására felkért Biharpüspökiért Alapítvány képviseletében elmondta: ez az első alkalom, hogy ekkora rendezvény szervezésébe beszálltak. Pető Dalma azt emelte ki: a vonulóknak kinyitják a dél-rogériuszi RMDSZ-irodát, ahol minimális ellátást kapnak majd az érkezők. A további részletekre visszatérünk.