Újra színpadon A test ébredése című kortárs táncelőadás

Újra színpadon A test ébredése című kortárs táncelőadás
Friss, lendületes, izgalmas és különleges kortárs táncelőadással várja a minőségi kultúra közönségét a Kolozsvári Magyar Opera. A balettkar nagysikerű előadását, A test ébredését január 18-án csütörtökön, este fél héttől tűzte műsorára az intézmény. A produkciót Jakab Melinda állította színpadra, a zenekart Jankó Zsolt dirigálja.


A rendező-koreográfus elmondása szerint a táncművészt legfőképp a test és lélek összekapcsolódása izgatja a táncban. ,,Bátran mondhatom, legősibb hatóerőnk a testi hatóerő. Itt dől el, hogy egyáltalán érdemes-e, akarunk-e megmozdulni. Ezáltal hatunk másokra, mozgásunkkal bármit megváltoztathatunk. A táncművész akkor lesz technikailag felkészült, amikor minden mozdulatban benne van, szinte egybeolvad vele, megmutatkozik, teret enged a nézőnek arra, hogy a test szellemét megértse” – tette hozzá Jakab Melinda.
Az előadás alkotói: Bogoi Viorica, Vlad Sebastian, Alexandru Oltean (debüt), Oprean Simina Ionuța, Göllner Delia, Tőkés Ioana, Kálmán Róbert Attila, Popa Andreea, Ianc Florin, Rîpă Alin, Siminic Oana, Victor Groza m. v., Ariana Marcu. Közreműködik a KMO balett-, zene- és énekkara, a kolozsvári Zeneakadémia táncszakának és a kolozsvári Octavian Stroia táncművészeti líceumnak diákjai: Daiana Jelescu, Roberta Lupaș, Kovács Mária, valamint Nagy Gergő zongorista, Tenkei Tibor díszlettervező, Ledenják Andrea jelmeztervező, Tankó Bernadett, a jelmeztervező munkatársa és Rareș Arcadie Cîmpean a koreográfus munkatársa.