Újra Nagyváradon a nagy mesemondó

Fotó: Bergics Balázs
Fotó: Bergics Balázs
A legutóbbi teltházas előadás után újra hozzánk látogat Berecz András. Meséit és dalait egyenesen a budapesti Nemzeti Színház deszkáiról hozza el Nagyváradra, ahol a kicsiktől az idősekig megnevettet, elgondolkodtat és megénekeltet az ízes kiejtéséről ismert Kossuth-díjas művész.

A romániai fellépések sorában Arad után, Sepsiszentgyörgy előtt, április 26-án, szerdán 18 órai kezdettel tekinthető meg a „Félbevágott pipafüst” című előadása, a Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében.

„A mesék küzdelmet és irgalmat, vitézséget és becsületet tanítanak, igazszerelemre készítenek, vigasztalnak, jól felépített, tömör és tartalmas beszédre nevelnek. Ha a végtelen éjszakákon, és milliókon kipróbált népmesék kiforrott, tömörítő, képes gondolkozása vérré válik, a lényegre törő és lélekismerő beszédnek nyújt védelmet. Nagy szükség van rá ma, mikor sikeres a parádésan csomagolt üres beszéd.

A mese tökéletes nyelvtanár. Nem szószátyár. Helyettesíteni, pótolni lehetetlen. Ezrek, tízezrek, élők és holtak közös munkája. Százezrek kacsintanak, gondolkoznak, sírnak benne. Időmunka. Mint a cseppkőbarlang, türelmesen építkezik, befelé.” (Berecz András)

Jegyek foglalhatók az office@borostyanprodukcio.hu címen, illetve korlátozott számban az előadás napján a helyszínen is kaphatók!

A diák és nyugdíjas jegyek ára 10 lej, a felnőtt jegy 15 lejbe kerül.

Mindenkit szeretettel várnak a szervezők, a Partiumi Magyar Művelődési Céh és a Borostyán Produkció. Médiatámogató a Bihari Napló.