ERDON Helyi sport hírek

2009.01.07. 13:26

Rajt a vívó–bajnokságokban

<p>Tovább bonyolította a Román Vívó Szövetség a felnőtt–országos–bajnokságok rendezésének módját. A Szuperligában három fordulót rendeznek, az egyéni viadalokban pedig 32–en vívnak majd a 2. etapban a bajnoki címért.</p>

A felnőtt női párbajtőrvívók országos bajnokságának első fordulója nyítja a 2009–es romániai vívóidényt, a Szatmárnémeti Sportklub pedig hat sportolóval nevezett a craiovai versenyre. A román szövetség azonban újabb változtatásokat eszközölt a felnőtt–bajnokságok lebonyolításában, ugyanis idén a kettő helyett már három fordulót kell vívjanak a csapatok a bajnoki cím megszerzéséig.

Az első fordulóban minden csapat megvív egymás ellen. Az elért eredmények alapján kialakult sorrend szerint két csoportba osztják majd a csapatokat. Az első csoportban az első helyen végzett csapat a 4., 5 és 8. helyezést elért csapat ellen vív, a másodikban pedig a 2., 3., 6. és 7. helyezettek. A női párbajtőrvívók Szuperligájának második forulóját június 17–én Szatmárnémetiben rendezik majd. A harmadik fordulóban a csoportgyőztesek vívhatnak majd a bajnoki címért, a másodikok a bronzért. A bajnokavató etapot szeptember 10–én rendezik Bukarestben.

Az egyéni viadalok esetében is történtek változtatások. Az első fordulóból ugyanis a tavalyi 16 hleyett 32 vívó kvalifikálja magát a döntő etapba. Az első fordulót pénteken rendezik Craiován, a másodikat szeptember 9–én Bukarestben.

„Nem értem, miért bonyolította a szövetség a lebonyolítási rendszert. Sok mérkőzésnek nem lesz jelentősége” – panaszolta Csiszár Ferenc, az SK edzője, aki csütörtök hajnalba utazott el Májer Csillával, Deac Simonával, Amalia Tătărannal, Stepper Evelinnel és Veres Grétával együtt a craiovai versenyre. Az SK kerete az oltyán városban Major Klaudiával egészül ki, aki Marosváráshelről utazik az ob első fordulójának helyszínére.

Tavaly egyébként Deac Simona az 5. lett az egyéni viadalok után, az SK női csapata pedig bronzérmet szerzett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!