Újra megszervezik az Oktoberfestet

Újra megszervezik az Oktoberfestet
Immár negyedik alkalommal szervezik meg Nagyváradon az Oktoberfest elnevezésű tradicionális bajor ünnepséget, idén szeptember 27–29 között a Ramada hotel parkolójában.

A jellegzetes bajor ételek, sörök és italok mellett, amelyeket Ausztriából rendeltek, a szervezők számos meglepetéssel is készülnek a látogatók számára – tudatta Romeo Ionescu a hotel menedzsere szeptember 25-i sajtótájékoztatóján, hozzátéve, hogy az elmúlt évekhez képest néhány újítást is bevezettek annak érdekében, hogy mindenki jól érezhesse magát. Idén is a már ismert osztrák Gastein zenekar fogja szolgáltatni a fesztivál hangulatához illő zenét. Ezúttal is a hotel parkolójában állítják fel a sátrakat, amelyeket hideg idő esetén fűteni is fognak. Minden asztalra odakészítik az Oktoberfest menüjét az árakkal együtt, így a látogatók már előre el tudják dönteni, hogy mit szeretnének vásárolni, és így a sorban állással eltöltött idő is csökken. A szervezők idén is elkészítik az éttermi menüt, amelyet a hotel The Hub éttermében lehet elfogyasztani, ezen ételek ára viszont magasabb lesz, mint a vásári hangulatot idéző szabadtéri standoknál kapható ételeké.

Tombola

A fesztivál keretében lesz tombola is. Minden 20 lejes fogyasztás után egy tombolajegyet kaphatnak a résztvevők. A tombola főnyereménye egy táblagép lesz, a második díj egy 250 eurós utalvány a Ramada hotelbe, a harmadik pedig egy 500 lejes utalvány a Benvenuti cipőüzlet felajánlásából. Ezek mellett kisebb nyeremények és meglepetések is gazdára várnak. Mindhárom nap 12 és 16 óra között 10 százalékos kedvezményben részesülhetnek a fesztiválra látogatók, valamint a kicsiknek ingyenes lesz a csúszdázás (egy fogyasztást igazoló számla felmutatásával). A Gastein zenekar naponta 19-22 óra között fog játszani. Az Oktoberfest programja a következő: szeptember 27-én 16-24 óra között, szeptember 28-án 12-24 óra között, szeptember 29-én 12-24 óra között tart nyitva a fesztivál, a tombolahúzást vasárnap 22.15-kor tartják meg.

Jótékonysági gyűjtés

A Ramada hotel az Oktoberfest során gyűjtést is szervez a hátrányos helyzetű gyermekeknek, az adományokkal az AMIA Alapítványt támogatva. A fesztiválon gyűjtőpontokat állítanak fel, ahol a segíteni szándékozók bármilyen tárgyat, ruhát, iskolai felszerelést, tartós élelmiszert és anyagi támogatást ajánlhatnak fel az alapítvány és ezen keresztül a gyermekek számára.

Nagy Noémi