Újra megnyitják a Zichy kastély kertjét

A Zichy kastély udvarán épülnek a bornapokhoz szükséges faházikók
A Zichy kastély udvarán épülnek a bornapokhoz szükséges faházikók
A hét végén sorra kerülő bihardiószegi községi napon, sok egyéb program mellett, hosszú évek után újra megnyitják a részben renovált Zichy kastély kertjét az érdeklődők előtt.

Úgynevezett bornapokkal egészült ki idén a bihardiószegi napok műsora. Mit is jelent ez az újdonság, kérdeztük Mados Attilát. A község polgármestere kifejtette: “Minden évben nagy kihívás a falunapokat megszervezni, gondolom mindenütt, nem csak Diószegen. Mondhatjuk, hogy az utóbbi években minden nevesebb zenekar megfordult már a településen, egyre nehezebb már újdonságot színpadra varázsolni. A szokáshoz híven rendezvényünk továbbra is elkötelezett az élő zene felé, éppen ezért a fő hazai előadó (Proconsul) illetve a magyarországi Irigy Hónaljmirigy és az AB/CD zenekar (AC/DC dalokkal) is másfél órás élő koncertet fog adni, ugyanúgy a diószegi tehetségek is.”

Borászok a kastély udvarán

“A múlt évhez képest újdonság, hogy két helyszínen is lesz program, hiszen több tízéves szünet után kinyitjuk (pénteken 18 órától) a Zichy kastély belső udvarát, ahol a diószegi és meghívott borászok értékesítik finom nedűiket, a helyi fiatalok fellépései kíséretében. Újdonság ugyanakkor a horgászverseny, amelyre barátaink érkeznek Pákozdról akik helyiekkel fognak “megmérkőzni” a diószegi halastavon. A már hagyományos bográcsfőzőverseny, focibajnokság, motoros találkozó, az idős házaspárok köszöntése és az iskolás gyerekek fellépése fogja tartalmassá tenni a rendezvényt.”

Rencz Csaba